posiłki - rozliczenie

Wybrane tematy:
Podpis klienta pod wywiadem POMOST STD Błąd sprawozdania Sprawozdania MRiPS-06 (wersja 1.04a) za 2021 Odnowienie certyfikatu Brak możliwości wygenerowania sprawozdania SKŁ ZDR pytanie odnośnie poprawności danych problem z wydrukiem informacji /decyzji w Sygnity
~a##

posiłki - rozliczenie

Post autor: ~a## »

Panie Tomku zmieniałam decyzje na obiady osobom ,które miały wcześniej przyznaną pomoc ustawową - posiłek a po zmianie jest to pomoc z programu. Jedna z tych osób miała w styczniu przekroczenie kryterium150% , warunek zwrotu ale od lutego zmieściła się w 150%. Mój problem polega na tym, że nie chce mi się wygenerować dokument rozliczeniowy za miesiąc styczeń za posiłek mimo że w świadczeniach planowanych a nierozliczonych pokazuje się. Dodam jeszcze że była wygenerowana należność.
Czy może mi Pan coś podpowiedzieć?
~Tomek

Re: posiłki - rozliczenie

Post autor: ~Tomek »

Ale czemu nie chce się wygenerować? Jakiś komunikat?
~a##

Nie ma żadnego komunikatu, dokument generuje się, ale nie podstawia osób z decyzji tak jakby nie były planowane.w harmonogramie są do realizacji. Za luty dokument rozliczeniowy generuje się bez problemu.
~Tomek

A jak jesteś w tym dokumencie to spróbuj przez ikonę dodaj - dodać ręcznie te pozycje.
~a##

Wiem próbowałam, ale nie wyświetla mi się lista osób.
~Tomek

A wejdź na to świadczenie na liście świadczeń, na przycisk harmonogram i zobacz jaki status ma pozycja za ten miesiąc - ta która nie chce Ci wejść na listę.
~a##

Do realizacji.
~Tomek

A może generujesz ten dokument z opcją że tylko osoby ponad 150% albo do 150%?
~a##

Próbowałam opcje posiłki ustawowe tak jak w decyzji i pozaustawowe z programu. ale żadna opcja się nie sprawdza.
~Tomek

ale nie chodzi mi o rodzaj świadczenia, tylko jest taka opcja żeby uwzględniać tylko osoby do 150% albo ponad, albo wszystkie - trzeba dac wszystkie.
ODPOWIEDZ