postanowienie sądu - piecza zastepcza

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
jonek21
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, ŚW, KDR, ZA ZYCIEM
Kontakt:

postanowienie sądu - piecza zastepcza

Post autor: jonek21 »

Witam.
Podpowiedzcie co mam zrobić? Mam rodzinę u której wydano postanowienie sądu o zmianie zakresu władzy rodzicielskiej. Postanowienie wydano i w nim zarządzono tymczasowo zabezpieczenie poprzez umieszczenie małoletniego dziecka w rodzinnej lub instytucjonalnej pieczy zastępczej - do czasu prawomocnego zakończenia postępowania. Rodzice oczywiście się odwołują od postanowienia sądu. Postanowienie z 5 sierpnia , a wpłynęło do OPS-u 16 sierpnia.

Do dnia dzisiejszego nie mam informacji o ostatecznym postanowieniu. A rodzice roszczeniowi.
Karolina223
Referent
Zajmuję się: Świadczenie Rodzinne
Kontakt:

Re: postanowienie sądu - piecza zastepcza

Post autor: Karolina223 »

Uchylasz od września prawo
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

-uchylasz świadczenia- dziecko nie pozostaje na utrzymaniu rodziców ponieważ jest umieszczone w pieczy zastępczej. Jeżeli Sąd po rozpatrzeniu odwołania zarządzi powrót dziecka do rodziców wtedy po złożeniu wniosku-ponownie przyznasz z. r.
jonek21
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, ŚW, KDR, ZA ZYCIEM
Kontakt:

Post autor: jonek21 »

no tak ale dziecko nadal mieszka z rodzicami , którzy odwołali się. od postanowienia sądu.
ODPOWIEDZ