postawy roszczeniowe - literatura
postawy roszczeniowe - literatura
Witam
szukam literatury nt postaw roszczeniowo-żebraczych a w szczególności wśród wychowanków placówek opiekuńczo -wychowawczych.
Czy ktoś zna jakieś pozycje na ten tmat?
szukam literatury nt postaw roszczeniowo-żebraczych a w szczególności wśród wychowanków placówek opiekuńczo -wychowawczych.
Czy ktoś zna jakieś pozycje na ten tmat?
Re: postawy roszczeniowe - literatura
Czy Ty nie prezentujesz przypadkiem w tym momencie postawy roszczeniowo -żebraczej? Chyba jesteś z placówki op-wych.Jest mnóstwo pozycji na ten fascynujący temat Mogę Ci polecić szczególnie tak książki jak: Postawa roszczeniowo-żebracza wśód wychowanków domów dziecka- symptomy,przyczyny,terapia. Edwarda Biednego. Dajta mi bo się potnę- Danuty Żyła, i ostatnio wydana bardzo interesujaca pozycja kilku autorów pod redakcją p.Fedak - Wpływ ustawy o pieczy na postawy roszczeniowo-żebracze wśród wychowawców karcianych.
Ha ha ha poczucie humoru znakomite ta ostatnia pozycja P. Fedak jest fascynująca. Wesołych Świąt
A ja jako karciana skróciłabym tytuł pozycji pod red Fedak do roszczeniowej, bo żebracza to raczej nie
.Nawet kodeksowi nie żebrzą tylko biorą co dają, więc dlaczego mam być gorsza?

Daj z tym spokój. Co użebrzesz w tym Mozambiku,jak nawet my pracujemy za grosze. Wspieraj wychowanków,bo najpewniej mają rację,a nie niszcz młodych ludzi,którym wiele potrzeba. Spojrzyj na swoje młode lata,czy też nie chciałaś być inna? Filozofią przegrasz. Mądrością zawsze wygrasz.
złoty medal za poczucie humoru
ostatnia pozycja hit!!!pozdrawiam

Oprócz postawy roszczeniowe - literatura - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
kasa
Wolne za przepracowane nadgodziny.
konsekwencje
praca w szkole czy w placówce opiekuńczo - wychowawczej???
Wesołych Świąt (*_*)
13-stka
LUCY
spotkania opłatkowe w waszych domach
opinia prawna
umowa o prace
Pracownik socjalny
pozadydaktyka kn
pozadydaktyka kn
.....
Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole
Umowa z powiatem w 2012r. (30 czy 14).