postawy roszczeniowe - literatura

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~Lucyna

postawy roszczeniowe - literatura

Post autor: ~Lucyna »

Witam

szukam literatury nt postaw roszczeniowo-żebraczych a w szczególności wśród wychowanków placówek opiekuńczo -wychowawczych.

Czy ktoś zna jakieś pozycje na ten tmat?
~S

Re: postawy roszczeniowe - literatura

Post autor: ~S »

Czy Ty nie prezentujesz przypadkiem w tym momencie postawy roszczeniowo -żebraczej? Chyba jesteś z placówki op-wych.Jest mnóstwo pozycji na ten fascynujący temat Mogę Ci polecić szczególnie tak książki jak: Postawa roszczeniowo-żebracza wśód wychowanków domów dziecka- symptomy,przyczyny,terapia. Edwarda Biednego. Dajta mi bo się potnę- Danuty Żyła, i ostatnio wydana bardzo interesujaca pozycja kilku autorów pod redakcją p.Fedak - Wpływ ustawy o pieczy na postawy roszczeniowo-żebracze wśród wychowawców karcianych.
~Adam

Post autor: ~Adam »

Ha ha ha poczucie humoru znakomite ta ostatnia pozycja P. Fedak jest fascynująca. Wesołych Świąt
~Jolka

Post autor: ~Jolka »

Głupie - ale dobre !!!
~bella

Post autor: ~bella »

A ja jako karciana skróciłabym tytuł pozycji pod red Fedak do roszczeniowej, bo żebracza to raczej nie ;).Nawet kodeksowi nie żebrzą tylko biorą co dają, więc dlaczego mam być gorsza?
~Anna

Post autor: ~Anna »

Daj z tym spokój. Co użebrzesz w tym Mozambiku,jak nawet my pracujemy za grosze. Wspieraj wychowanków,bo najpewniej mają rację,a nie niszcz młodych ludzi,którym wiele potrzeba. Spojrzyj na swoje młode lata,czy też nie chciałaś być inna? Filozofią przegrasz. Mądrością zawsze wygrasz.
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

~Lucyna a po co ci taka taka literatura ?
~witam

Post autor: ~witam »

złoty medal za poczucie humoru :) ostatnia pozycja hit!!!pozdrawiam
ODPOWIEDZ