postepowa prowadzi Sąd co z decyzją? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 26 lis 2013, 9:45

fakt organem egzekucyjnym nie jest ...ale wszystko da sie załatwic...moje wierzycielki składają oświadczenie w sądzie że kasę którą z egzekucji najpierw otrzymuje sąd...sąd ma przekazać na konto OPSu...mam takie przypadki i zawsze cos z tego jest a wierzycielki nie mają NP
~Jagoda

Napisano: 26 lis 2013, 10:47

no i dlatego napisalam,ze pozazdroscic sadu...Elmer dobrze wiem,ze nie jest organem egzekucyjnym, ale moglby nie puszyc sie i nie wyzywac;-) wierzycielki musza kilka podejsc robic,zeby informacje od \"Niego\" dostac i tylko z grzecznosci nie powtarzaja mi co na moj temat usluszaly:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 26 lis 2013, 11:16

Powiedźcie proszę w pismie z sadu mam napisanie że ustalił adres, co mam dalej zrobic?
~ola

Napisano: 26 lis 2013, 11:20

a ten adres to gdzie jest?
~Elmer

Napisano: 26 lis 2013, 11:31

Sąd w piśmie, które wierzycielka przyniosła do nas napisał, iż ustalił miejsce pobytu dłuznika we Włoszech
~ola

Napisano: 26 lis 2013, 12:23

to teraz ty ustal ten adres. Popędź wierzycielkę do sądu o udostępnienie adresu. Będziesz miał adres nie będziesz się musiał w kuratora bawić
~Elmer

Napisano: 26 lis 2013, 13:36

Jak uzyskam adres wysyłam mu info o przyznanym FA, potem decyzje zwrotową, a jak z upomnieniem i TYT?

Do sadu wysyłam jakies info o wypłacaniu Fa itp?
~ola

Napisano: 26 lis 2013, 14:00

nie, wysyłasz mu pismo z żądaniem wskazania przedstawiciela w kraju
art. 40 §. 4 Kodeksu Postępowania Administracyjnego
strona lub uczestnik postępowania mieszkająca za granicą Polski (czyli każda osoba, która prowadzi lub wobec której prowadzona jest sprawa w Polsce) musi w wyznaczonym w wezwaniu terminie podać pełnomocnika do doręczeń na terenie Polski, a także informować sąd o wszystkich zmianach tego pełnomocnika. W razie zaniedbania tego obowiązku, pisma pozostaną w aktach sprawy ze skutkiem doręczenia czyli tak, jakby zostały przekazane adresatowi
~Elmer

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x