Mam pytanie - kończę postępowanie dotyczące jeszcze okresu świadczeniowego 2022/2023, ostatni etap - czekam na potwierdzenie z CEPiK czy dłużnik posiada prawo jazdy w celu skierowania wniosku do starosty o ewentualne zatrzymanie.
W międzyczasie otrzymałam nowy wniosek o podjęcie działań wobec tego dłużnika na okres 2023/2024 i zastanawiam się czy wstrzymać się aż doprowadzę postępowanie z okresu 2022/2023 do końca, czy mogę a może nawet powinnam podjąć działania do nowo otrzymanego wniosku niezależnie od niezakończenia jeszcze wcześniejszego postępowania, czy to jakoś ze sobą powiązać?
Może ktoś, coś poradzi?
Działam z tym sama i nie mam kogo się poradzić.
Będę bardzo wdzięczna za okazaną pomoc.
Postępowanie niezakończone a nowy wniosek
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia dla rodzin
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.
- Kontakt:
Re: Postępowanie niezakończone a nowy wniosek
Skoro masz nowy wniosek to wezwanie na wywiad. Starą sprawę pociągnij do końca, zgodnie z ustawą.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia dla rodzin
- Kontakt:
Jeżeli jeszcze mogę dopytać..
Czy dobrze rozumiem, że piszę wezwanie na wywiad, a jeżeli międzyczasie otrzymam odpowiedź z CEPiK że posiada prawo jazdy, występuję o zatrzymanie do starosty i kończę starą sprawą niezależnie od tego, że np. zgłosi się na wywiad.
Czy dobrze myślę, że nie łączymy tych dwóch spraw ?
Bardzo jesteś pomocna/pomocny dlatego jeżeli mogę jeszcze Cię o to dopytać, będę wdzięczna.
Czy dobrze rozumiem, że piszę wezwanie na wywiad, a jeżeli międzyczasie otrzymam odpowiedź z CEPiK że posiada prawo jazdy, występuję o zatrzymanie do starosty i kończę starą sprawą niezależnie od tego, że np. zgłosi się na wywiad.
Czy dobrze myślę, że nie łączymy tych dwóch spraw ?
Bardzo jesteś pomocna/pomocny dlatego jeżeli mogę jeszcze Cię o to dopytać, będę wdzięczna.
tak, starą sprawę musisz zakończyć bez względu na nowy wniosek.
Oprócz Postępowanie niezakończone a nowy wniosek - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
decyzja dłużnik uchylający 2 wierzycielki
Pomocy! Rozłożenie na raty zadłużenia
dłużnik, dwóch komorników i dwa adresy zamieszkania
brak miejsca pobytu dłużnika
częściowe Umorzenie
WPŁATY -jak księgujecie-nowa
OWD informacje zawarte dla OWW
Dłużnik ciągle niezdolny do pracy z powodu choroby potwierdzonej zaśwadczeniem lekarskim
co dalej z postępowanie wobec dłużnika..
czy umarzacie postępowanie
Egzekucja starych alimentów sprzed upadłości
Jak postępować po uchyleniu decyzji przez SKO?
Dłużnik
ROZłOŻENIE NA RATY w 2019 -A ODSETKI
Wniosek o udostępnienie danych
nienależnie pobrane FA - przekazane z innej gminy