postępowanie wobec dłuznika krok po kroku
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
postępowanie wobec dłuznika krok po kroku
cześć, to mój pierwszy okres zasiłkowy z FA, chciałabym żebym miała wszystko zrobione dobrze, więc może mi pomożecie. Co po kolei robicie z dłużnikiem alimentacyjnym? Wydaję decyzje na FA, jemu wysyłam info o przyznanym świadczeniu, wniosek o podjęcie działań albo wzywam na wywiad i co dalej? Ja przyjdzie na wywiad to info z wywiadu przesyłam do komornika i ośrodka OWD? Później zobowiązanie do rejestracji w PUP czy sama wysyłam pismo do PUPu? Ja już nie wiem... Z góry dzięki za pomoc
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: postępowanie wobec dłuznika krok po kroku
wzywasz do zarejestrowania a następnie po 14 dniach sprawdzasz czy się zarejestrował
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA,ŚR,SW
- Kontakt:
proszę o pomoc, jak nie wstawi się na wywiad, przesyłam do komornika itd. a o aktywizacje zawodowa do PUP w którym momencie się wysyła?Jestem nowa i właśnie nie wiem kiedy się wysyła do PUP. Proszę o pomoc
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
u mnie się robi aktywizacje jeśli na wywiadzie potwierdzi, że jest zarejestrowany w Pup, czyli po przeprowadzeniu wywiadu wysyłam wniosek o aktywizacje i robie to tylko raz na dłużnika (jeśli aktywizacja już była u kowalskiego to drugi raz nie występuje z wnioskiem)
Oprócz postępowanie wobec dłuznika krok po kroku - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
które starostwo
decyzja dla dłużnika
Skład rodziny - kto wie...?
zwrot z podatku - jako dochód z oswiadczenia
Wpłata od komornika
Decyzja ŚP wydana przez SKO. Kto przedłuża covidową decyzję? GOPS czy SKO?
Czy się należy
Wezwanie na wywiad+ RODO
dłużnik za granicą, a fundusz alimentacyjny
FA-PRZEKAZANIE AKT WIERZYCIELA DO INNEJ GMINY
decyzja dziecko w pieczy zastępczej
podatek należny z pit
raty dłużnik alimentacyjny, a bieżąco wypłacane świadczenia
jaki skład rodziny
zwrot prawa jazdy a wywiad
KOMORNIK - SYNDYK - BRAK ORGANU?