decyzja dla dłużnika

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
forum
Stażysta
Zajmuję się: starszy inspektor FA, 500+
Kontakt:

decyzja dla dłużnika

Post autor: forum »

Witam Koleżanki i Kolegów, proszę o opinię w sprawie dłużnika. W roku 2015 dłużnik miał wydaną decyzję o uznaniu za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych na córkę, i po tej dacie nie było już prowadzone postępowanie ( nie było wniosku z OWW) W czerwcu 2021 r. inna, dorosła córka , która ma zasądzone alimenty od obojga rodziców złożyła po raz pierwszy wniosek o fundusz alimentacyjny. Dłużnik nie zgłosił się na wywiad i spełnia warunki do wydania decyzji. Czy Waszym zdaniem należy potraktować sytuację jako nowe postępowanie, w stosunku do innego dziecka i wydać decyzję o uznaniu dłużnika za uchylającego się od zobowiązań ? Nadmieniam, że matka również spełnia warunki do wydania decyzji, ale tu nie mam wątpliwości, bo dla niej nigdy taka decyzja nie była wydana więc prowadzę postępowanie w kierunku wydania decyzji. Proszę o opinie. Pozdrawiam
KROPUNIA
Stażysta
Zajmuję się: FA od 29.06.2020r.
Kontakt:

Re: decyzja dla dłużnika

Post autor: KROPUNIA »

Miałam podobną sytuację i zrobiłam całe postępowanie bo Kmp jest inne.
forum
Stażysta
Zajmuję się: starszy inspektor FA, 500+
Kontakt:

Post autor: forum »

Dziękuję za odpowiedź, pozdrwiam
Emka2017
Referent
Zajmuję się: FA DM DE
Kontakt: