Potwierdzenie odbioru KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 mar 2022, 9:15

Dzień dobry.
Jestem pracownikiem socjalnym, w związku ze zmianą obowiązków od marca KDR ja prowadzę. Teraz robię swój porządek i się uczę. I oto mam takie dwa pytania:

- Czy jak przyjmujecie wniosek o przyznanie KDR wysyłacie informację do Wnioskodawcy, że karty zostały przyznane?

-Czy mogę prosić kogoś o wzór odbioru KDR?

Pozdrawiam.
Kasia12
Stażysta
Od: 01 paź 2018, 12:43
Zajmuję się: PS, KDR

Napisano: 07 mar 2022, 15:28

Po wstępnej weryfikacji wniosku od razu informuje o wszystkim i czy KDR zostanie przyznana, telefonicznie informuję wysyłających wnioski elektronicznie, pisemnie informuję tylko jak się pojawią problemy lub odmowa, ale być może podręcznikowe powinno się marnować resursy na takowe informowanie ;)

Mam coś takiego, może ew. ktoś z programu SI KDR wrzuci coś bardziej aktualnego ;)

Miejscowość, 2022.01.01

Ja, ____________________________________________________________________________ ,

niniejszym potwierdzam odbiór Kart oraz to, iż jestem umocowany/umocowana do odebrania Kart Dużej Rodziny lub duplikatów Kart Dużej Rodziny w imieniu członka/ów rodziny wielodzietnej wykazanych poniżej:
Lp. Data ważności Nazwisko Imię PESEL Numer Karty

Potwierdzam, że została/em poinformowana/y:
1) - zgodnie z treścią art. 14 ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny (Dz. U. z 2021 r. poz. 1744), o:
2) przysługujących mi uprawnieniach przez wskazanie strony internetowej urzędu obsługującego ministra właściwego do spraw rodziny, na której jest zamieszczony wykaz uprawnień przysługujących członkom rodzin wielodzietnych posiadającym Karty;
3) obowiązku niezwłocznego powiadomienia o wystąpieniu zmian mających wpływ na prawo do posiadania Karty, zmian danych zawartych w Karcie lub zmiany miejsca zamieszkania.
4) Zostałam/em poinformowana/y, że w przypadku złożenia wniosku o wydanie duplikatu karty czynność ta podlega opłacie w wysokości zgodnej z zapisem art.13 ust. 2 Ustawy z dnia 05 grudnia 2014r. o Karcie Dużej Rodziny
(Dz. U. z 2021 r. poz. 1744) Zostałam/em poinformowana/y o treści art. 15 Ustawy z dnia 05 grudnia 2014r. o Karcie Dużej Rodziny (Dz. U. z 2021 r. poz. 1744) tj. – W przypadku wystąpienia zmian mających wpływ na prawo do posiadania Karty, zmian danych zawartych w Karcie lub zmiany miejsca zamieszkania członek rodziny wielodzietnej jest zobowiązany do niezwłocznego powiadomienia o tym wójta, burmistrza, prezydenta, który przyznał Kartę;
Stwierdzam, że karty nie posiadają błędów drukarskich.

Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 07 mar 2022, 15:37

Dziękuję za pomoc :)
Pozdrawiam.
Kasia12
Stażysta
Od: 01 paź 2018, 12:43
Zajmuję się: PS, KDR

Napisano: 09 mar 2022, 12:20

Hej, przecież w KDR jest protokół odbioru karty.
Zarządzanie kartami - zaznaczasz które - drukuj potwierdzenie - protokół odbioru.
Ja tak robię
Agaszka
Stażysta
Od: 14 sty 2021, 14:22
Zajmuję się: FA/KDR/UO/DM

Napisano: 09 mar 2022, 15:47

tak racja, ale mi to np. przez lata nie działało i się nie otwierało, więc jeśli chodzi o mnie jestem przyzwyczajony do swojego wzoru ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x