potwierdzenie salda dla MPiPS - Księgowość

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 04 gru 2015, 11:26

dodzwoniłam się, okazuje się, że nie do wszystkich te maile dotarły, a wszyscy muszą potwierdzić, więc pani Tomczyk wysłała mi jeszcze raz. trzeba do niej zadzwonić. poza tym, mamy wysłać to mailem do 10 grudnia, zeskanujemy potwierdzenie i wyślemy. ale w umowie z nimi jest zapis że potwierdzamy w formie pisemnej na podstawie spisu z natury. czyli rozumiem, że trzeba jeszcze wysłać papierowo? bo już doczytałam, że jak jest skan pisma z podpisami, to nie jest wersja pisemna. jest nią tylko wówczas, gdy jest podpisana podpisem kwalifikowalnym.
gumi
VIP
Od: 17 mar 2015, 8:57
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2015, 14:21

do gumi
czy w związku ze spisem z natury obcych środków trwałych uruchamiasz całą procedurę? zarządzenie kierownika, powołanie komisji, wydanie arkuszu spisowego, protokół.
na arkuszu będą tylko 2 pozycje (terminal mobilny + komputer KDR)?
Miłka

Napisano: 04 gru 2015, 14:23

no właśnie tak, ale moja kierowniczka zawsze robi jedno zarządzenie do wszystkiego. tylko mam napisane, że zespół spisowy powołuje się nie później niż 10 dni przed inwentaryzacją, czyli jak jest do 10-tego, to 30.11.2015 r.
gumi
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2015, 15:15

ja przy spisie z natury spisałam terminał z empatii na osobny arkusz (tak jak nakazuje ustawa) i odesłałam ten arkusz do ministerstwa i to jest potwierdzenie że mamy ich sprzęt i nie dostałam żadnego pisma od nich przypominającego o tym obowiązku.
mk1

Napisano: 04 gru 2015, 15:48

spis z natury terminali z MPiPS robiłam na koniec 2014 roku i odsyłałam im arkusz spisu z natury, czy w tym roku też należy zrobić? nie rozumiem....czy pozostałe środki trwałe obce inwentaryzuje się co roku ?
Saren

Napisano: 04 gru 2015, 16:44

gumi
skąd masz termin nie później niż 10 dni przed inwentaryzacją?
właśnie się doczytałam w umowie dla komputera KDR, że do 1 grudnia trzeba było dać potwierdzenie
Miłka

Napisano: 07 gru 2015, 9:55

termin mam w mojej instrukcji inwentaryzacyjnej. a co do komputerów KDR termin był do 1 grudnia, ale kilka osób łącznie ze mną dzwoniło do MPIPS i okazało się, ze mamy czekać na umowy i wytyczne co do inwentaryzacji. poproszą nas o to pisemnie.
gumi
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 gru 2015, 9:56

a co do terminali, też okazało się, że wszyscy mieli dostać to pismo z MPIPS ale nie wszyscy dostali, więc ja zadzwoniłam i pani mi przesłała to.
gumi
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x