potyczki z komornikiem - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 27 kwie 2015, 10:23

Witam. proszę o odpowiedź czy możemy zwrócić komornikowi skarbowemu pieniądze, które do nas przekazał?
Problem polega na tym, że nie zdążyłam wycofać tytułu wykonawczego. Dłużnik spłacił całe zadłużenie wobec OPS i nie ma już zobowiązań. Nie wycofałam jeszcze tytułu. Komornik skarbowy przelał nam kasę z egzekucji. Po rozmowie z Panem jestem w kropce. Komornik nie chce tych pieniędzy z powrotem, powiedział, że absolutnie nie mamy mu ich przesyłać. Na pytanie co mamy zrobić odpowiedział, że to nasz problem.
Owszem wina leży po mojej stronie bo nie wycofałam TW. Ale chyba jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Dłużnik mieszka aktualnie pod innym adresem niż mam w dokumentach. Postępowanie wobec niego nie jest prowadzone.
Co zrobić w takiej sytuacji?
aktosik

Napisano: 27 kwie 2015, 10:27

przesłać do US.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2015, 11:10

Tyle, e komornik skarbowy powiedział, że on w żadnym wypadku tych pieniędzy nie przyjmie i odeśle do nas z powrotem. I że mamy je sami oddać dłużnikowi.
aktosik

Napisano: 13 maja 2015, 12:58

a czy Urząd Skarbowy może odmówić przyjęcia takiego przelewu?
evell

Napisano: 13 maja 2015, 13:08

nie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 13:11

a co zrobić w sytuacji kiedy us przesyła nam ponownie zwrócony im przelew i twierdzi, że nie przyjmie bo to z naszej winy? Proszę o pomoc
evell

Napisano: 13 maja 2015, 14:16

też tak mieliśmy i trzeba było poszukiwać dłużnika, który w końcu po jakimś czasie stawił się u nas i oddaliśmy mu kasę
root

Napisano: 13 maja 2015, 14:40

Tylko problem w tym, że my nie prowadzimy już postępowania wobec dłużnika i nie mamy z nim żadnego kontaktu, nawet nie mamy adresu. US takie dane posiada.
evell

Napisano: 13 maja 2015, 14:45

zadzwoń do komornika, może poda namiary na dłużnika
root

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x