poważny problem moduł II

SOlga
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: poważny problem moduł II

Post autor: SOlga »

My w jednym roku telefonicznie próbowaliśmy skontrolować studentów i dzwoniliśmy do szkół, uczelni. W niektórych przypadkach uzyskaliśmy informację i sporządzaliśmy notatkę służbową, ale nie wszyscy chcieli udzielać informacji z uwagi na ochronę danych. Obecnie wysyłamy oficjalne pismo o udzielenie informacji nt. danego studenta i do tej pory w każdym przypadku otrzymujemy informację zwrotną.
PCPR-T

Post autor: PCPR-T »

Mixi pisze:
pcpr2 pisze:W jaki sposób przeprowadzacie kontrole w zakresie Modułu II?
Pismo do uczelni z prośbą o potwierdzenie że beneficjent pobierał naukę w danym semestrze i prośba o potwierdzenie prawidłowości wystawionych dokumentów rozliczeniowych (przesyłamy ksero faktury)
My też w taki sposób, z możliwością potwierdzenia e-mailem lub telefonicznie (wtedy notatka służbowa).
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

Post autor: MIŚKA »

Mixi pisze:
pcpr2 pisze:W jaki sposób przeprowadzacie kontrole w zakresie Modułu II?
Pismo do uczelni z prośbą o potwierdzenie że beneficjent pobierał naukę w danym semestrze i prośba o potwierdzenie prawidłowości wystawionych dokumentów rozliczeniowych (przesyłamy ksero faktury)
my robimy tak samo
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

a jak wy kontrolujecie: obecny rok czy do tylu
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

my w tym roku przeprowadziliśmy kontrole roku ubiegłego, jak można kontrolować ten rok jeśli on jeszcze trwa?
pcpr2

Post autor: pcpr2 »

Też robiłam telefonicznie i udzielali mi odpowiedzi, ale nie widziałam czy to jest dobrze,
A co do kontroli roku obecnego tego też nie rozumiem, domyślam się, że może chodzić o okres obowiązywania umowy?
Ale jak miałam dokonać kontroli roku 2012 kiedy umowy podpisywałam w grudniu, zaczęliśmy w 2013 i tak już leci.
Rozumiem, że np. szkoły mogą być na bieżąco ale w przypadku B1 - kontrola sprzętu powinna być dopiero przy 3 roku obowiązywania umowy, takie jest moje zdanie.
Awatar użytkownika
MIŚKA
Referent
Zajmuję się:

nie dawało mi to spokoju, zadzwoniłam do mojego oddziału PFRON a oni z kolei do Warszawy:
odp: Zasady nie określają jasno jak mamy kontrolować, możemy w tym roku kontrolować rok poprzedni lub tak jak robimy to my kontrolować rok obecny. Najważniejsze, musimy mieć sprawdzonych 10% umów zawartych w danym roku ;)
cpr

Post autor: cpr »

jakim trybem wypowiedzieliście umowę??
Zwrot środków decyzja administracyjna art. 49e ustawy o reh.(..), czy według kodeksu cywilnoprawnego??
ODPOWIEDZ