poważny problem moduł II
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: poważny problem moduł II
My w jednym roku telefonicznie próbowaliśmy skontrolować studentów i dzwoniliśmy do szkół, uczelni. W niektórych przypadkach uzyskaliśmy informację i sporządzaliśmy notatkę służbową, ale nie wszyscy chcieli udzielać informacji z uwagi na ochronę danych. Obecnie wysyłamy oficjalne pismo o udzielenie informacji nt. danego studenta i do tej pory w każdym przypadku otrzymujemy informację zwrotną.
My też w taki sposób, z możliwością potwierdzenia e-mailem lub telefonicznie (wtedy notatka służbowa).Mixi pisze:Pismo do uczelni z prośbą o potwierdzenie że beneficjent pobierał naukę w danym semestrze i prośba o potwierdzenie prawidłowości wystawionych dokumentów rozliczeniowych (przesyłamy ksero faktury)pcpr2 pisze:W jaki sposób przeprowadzacie kontrole w zakresie Modułu II?
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
my robimy tak samoMixi pisze:Pismo do uczelni z prośbą o potwierdzenie że beneficjent pobierał naukę w danym semestrze i prośba o potwierdzenie prawidłowości wystawionych dokumentów rozliczeniowych (przesyłamy ksero faktury)pcpr2 pisze:W jaki sposób przeprowadzacie kontrole w zakresie Modułu II?
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
a jak wy kontrolujecie: obecny rok czy do tylu
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
my w tym roku przeprowadziliśmy kontrole roku ubiegłego, jak można kontrolować ten rok jeśli on jeszcze trwa?
Też robiłam telefonicznie i udzielali mi odpowiedzi, ale nie widziałam czy to jest dobrze,
A co do kontroli roku obecnego tego też nie rozumiem, domyślam się, że może chodzić o okres obowiązywania umowy?
Ale jak miałam dokonać kontroli roku 2012 kiedy umowy podpisywałam w grudniu, zaczęliśmy w 2013 i tak już leci.
Rozumiem, że np. szkoły mogą być na bieżąco ale w przypadku B1 - kontrola sprzętu powinna być dopiero przy 3 roku obowiązywania umowy, takie jest moje zdanie.
A co do kontroli roku obecnego tego też nie rozumiem, domyślam się, że może chodzić o okres obowiązywania umowy?
Ale jak miałam dokonać kontroli roku 2012 kiedy umowy podpisywałam w grudniu, zaczęliśmy w 2013 i tak już leci.
Rozumiem, że np. szkoły mogą być na bieżąco ale w przypadku B1 - kontrola sprzętu powinna być dopiero przy 3 roku obowiązywania umowy, takie jest moje zdanie.
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
nie dawało mi to spokoju, zadzwoniłam do mojego oddziału PFRON a oni z kolei do Warszawy:
odp: Zasady nie określają jasno jak mamy kontrolować, możemy w tym roku kontrolować rok poprzedni lub tak jak robimy to my kontrolować rok obecny. Najważniejsze, musimy mieć sprawdzonych 10% umów zawartych w danym roku
odp: Zasady nie określają jasno jak mamy kontrolować, możemy w tym roku kontrolować rok poprzedni lub tak jak robimy to my kontrolować rok obecny. Najważniejsze, musimy mieć sprawdzonych 10% umów zawartych w danym roku

jakim trybem wypowiedzieliście umowę??
Zwrot środków decyzja administracyjna art. 49e ustawy o reh.(..), czy według kodeksu cywilnoprawnego??
Zwrot środków decyzja administracyjna art. 49e ustawy o reh.(..), czy według kodeksu cywilnoprawnego??
Oprócz poważny problem moduł II - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
ocena formalna-merytoryczna wniosku
AS - naklejki
Przesunięcie środków
Znów AS - wysokość dofinansowania
AS-A2
As - oświadczenie...dane osobowe
zatrudnienie Aktywny Samorząd
zwrot środków Moduł II
B1 orzeczenie dziecko
kontrola protezy
moduł II zwrot