Powierzchnia użytkowa - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 lis 2023, 11:41

Proszę o pomoc. Pół roku temu Pani złożyła wniosek o przyznanie dodatku, powierzchnia użytkowa 51,90 m, łączna powierzchnia pokoi i kuchni 36 m - co zostało potwierdzone na wniosku przez zarządcę. Dostała decyzje odmowną ze względu na przekroczenie powierzchni dla 1 osoby.
Teraz ponownie złożyła wniosek twierdząc że "zrobiła" sobie pomiary i według jej obliczeń powierzchnia użytkowa wynosi 49,25 m a powierzchnia pokoi i kuchni to 39,43, a według danych Wspólnoty co sama wpisała 51,90 - tak sformułowała to na wniosku. Zarządca się pod tym podpisał. Jeśli dobrze liczę to i tak wychodzi odmowa, od której się odwoła. Jak mam do tego podejść, jakie dokumenty zgromadzić?
izzka
Stażysta
Od: 10 kwie 2017, 11:26
Zajmuję się: ŚR i DM

Napisano: 20 lis 2023, 12:22

Można dwojako: drążyć temat dotyczący zmiany powierzchni lub od razu dac odmowę. Zrobiłabym to drugie
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 20 lis 2023, 13:02

Dziękuję za zainteresowanie moim problemem.
izzka
Stażysta

Napisano: 20 lis 2023, 15:07

izzka pisze:
20 lis 2023, 13:02
ja bym do wspólnoty napisała by konkretnie określili powierzchnię użytkową i powierzchnię pokoi i kuchni...wtedy dała decyzję odmowną na podstawie tych informacji a na koniec ona może się odwoływać :) SKO może zarzucić, że nie jest konkretnie wiadome, jaka jest powierzchnia, że organ tego nie sprawdził...a po co Ci to :) Jeśli nie ma problemu z zarządcą...wyślij pismo i miej podkładkę, że organ sprawdził, bo coś ewidentnie namieszane a czasem zarządca potwierdza i nie patrzy co...
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 21 lis 2023, 8:40

:-) pisze:
20 lis 2023, 15:07
izzka pisze:
ja bym do wspólnoty napisała by konkretnie określili powierzchnię użytkową i powierzchnię pokoi i kuchni...wtedy dała decyzję odmowną na podstawie tych informacji a na koniec ona może się odwoływać :) SKO może zarzucić, że nie jest konkretnie wiadome, jaka jest powierzchnia, że organ tego nie sprawdził...a po co Ci to :) Jeśli nie ma problemu z zarządcą...wyślij pismo i miej podkładkę, że organ sprawdził, bo coś ewidentnie namieszane a czasem zarządca potwierdza i nie patrzy co...
Zauważ, ze to było w poprzednim wniosku. SKO nie cofa się do poprzednich akt. Odwołanie będzie dotyczyło obecnie rozpatrywanego wniosku.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 21 lis 2023, 9:59

Tak zrobię, napiszę do wspólnoty. Dziękuję za pomoc.
izzka
Stażysta

Napisano: 21 lis 2023, 11:41

Maxima pisze:
21 lis 2023, 8:40
:-) pisze:
20 lis 2023, 15:07
izzka pisze:
Zauważ, ze to było w poprzednim wniosku. SKO nie cofa się do poprzednich akt. Odwołanie będzie dotyczyło obecnie rozpatrywanego wniosku.
"Teraz ponownie złożyła wniosek twierdząc że "zrobiła" sobie pomiary i według jej obliczeń powierzchnia użytkowa wynosi 49,25 m a powierzchnia pokoi i kuchni to 39,43, a według danych Wspólnoty co sama wpisała 51,90 - tak sformułowała to na wniosku. Zarządca się pod tym podpisał. "
zrozumiałam, że na jednym wniosku jest nieścisłość...gdyby wnioskodawca sama sobie nie robiła zapisków na wniosku w pkt które potwierdza zarządca, czyli wspólnota...faktycznie by nie było problemu. Jednak na jednym wniosku teraz złozonym są chyba dwie różne powierzchnie...co Pani sobie wymierzyła sama i ta, którą zarządca sam wpisał...Jeśli na jednym wniosku są dwie różne powierzchnie...ja bym to wyjaśniła...tak dla spokoju bo jeśli się odwoła SKO się uczepi...
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x