Rachunki za mieszkanie na inna osobę niż wnioskodawca - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 lis 2023, 13:30

Proszę o pomoc.
Złożono dzisiaj wniosek o dodatek mieszkaniowy na Panią, której tytuł prawny do zajmowanego lokalu administrator określił jako własność innego lokalu mieszkalnego. Wydatki według załączonych dokumentów są jednak wystawione na córkę i zięcia wnioskodawczyni - opłaty naliczone na adres wskazany we wniosku, liczba osób się zgadza, tylko dane imienne na rachunku nie. Mieszkanie prawdopodobnie przepisane jest już na córkę a wnioskodawczyni tam mieszka. Co zrobić w tej sytuacji?
IkaDM
Praktykant
Od: 31 sie 2023, 11:38
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
Stypendia

Napisano: 17 lis 2023, 14:31

Wywiad. Konieczność przedłozenia do wglądu aktu notarialnego. Z niego będzie wynikać, kiedy przepisała mieszkanie i na jakich warunkach mieszka.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 20 lis 2023, 13:33

Maxima pisze:
17 lis 2023, 14:31
Wywiad. Konieczność przedłozenia do wglądu aktu notarialnego. Z niego będzie wynikać, kiedy przepisała mieszkanie i na jakich warunkach mieszka.
Udało mi się skontaktować z córką wnioskodawczyni która twierdzi, że mama mieszka w jej mieszkaniu na podstawie umowy użyczenia. Czyli w tej sytuacji to administrator źle określił tytuł prawny lokalu. Czy korekta wniosku w tym przypadku i kopia umowy użyczenia wystarczy?
IkaDM
Praktykant
Od: 31 sie 2023, 11:38
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
Stypendia

Napisano: 20 lis 2023, 14:53

IkaDM pisze:
20 lis 2023, 13:33
Maxima pisze:
Udało mi się skontaktować z córką wnioskodawczyni która twierdzi, że mama mieszka w jej mieszkaniu na podstawie umowy użyczenia. Czyli w tej sytuacji to administrator źle określił tytuł prawny lokalu. Czy korekta wniosku w tym przypadku i kopia umowy użyczenia wystarczy?
myślę, że tak :)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 21 lis 2023, 8:41

IkaDM pisze:
20 lis 2023, 13:33
Maxima pisze:
Wystarczy
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x