powołanie grupy roboczej - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 paź 2011, 12:00

Witam !!! Czy ktoś ma wiedzę na temat tego w jaki sposób powołujemy grupe roboczą. Powołuje przewodniczący ale dajecie znać jakim aktem? rozporządzeniem?

~kacha

Napisano: 26 paź 2011, 12:14

ja powołuję na wniosek osoby, która zgłosiła przemoc. Wniosek zawiera rubrykę, gdzie wskazuje się osoby pomocne przy rozwiązaniu problemu. wniosek otrzymuje przewodniczący, który zawiadamia członków zespołu lub inne wskazane osoby. Ja miałam już takie spotkanie, na które napisałam tylko zaproszenie, bez powoływania się na żadne artykuły. Ale chyba można by było powołać się na ustawę o przeciwdziałaniu przemocy i art. mówiący o zespołach interdyscyplinarnych.
~just

Napisano: 27 paź 2011, 10:31

decyzja pisemna przew i wyznaczenie koord
~lolka

Napisano: 28 paź 2011, 12:28

Dziekuje. Serio to dzwonię po wszystkich ZI w okolicy i każdy mówi mi co innego. szaleństwo.
~kacha

Napisano: 18 lis 2011, 14:57

U nas w ZI przewodniczącym jest pracownik socjalny, a członkami pracownicy innych instytucji zgodnie z ustawą, ale nie dyrektorzy i kierownicy; czyli pedagodzy, dzielnicowy, terapeuta, pielęgniarka ... Jak trzeba powołać grupę roboczą to nie ma problemu bo tworzy się ją z członków zespołu tj. 2 lub 3 osoby w zależności czego problem dotyczy.
~Ika

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x