Wszystkim zainteresowanym szkoleniem z zakresu nowej ustawy o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej polecam szkolenia prowadzone przez Panią Katarzynę Napiórkowską Naczelnika Wydziału Opieki nad Dzieckiem i Rodziną w Departamencie Polityki Rodzinnej Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej. Brałam udział w szkoleniu prowadzonym przez Panią mgr Naiórkowską zorganizowanym w Kołobrzegu i jestem bardzo zadowolona. Uzyskałam w pełno rzetelne i kompetentne odpowiedzi na nurtujące pytania, dodatkowo odpowiedzi pisemne na maila. Obecnie wybieram się na kolejne szkolenie prowadzone przez Panią Naczelnik które odbędzie się w Słupsku 14 listopada 2011r. i wszystkim zainteresowanym gorąco polecam. Uzyskacie Państwo odpowiedzi merytoryczne co do zasad wdrażania nowej ustawy, tworzenia placówek, obowiązywania dotychczasowych przepisów jak również zasad uzyskania dotacji z budżetu Państwa. Pozdrawiam
a odpowie mi pod kogo podlegać będą placówki wsparcia dziennego? Czy gmina może zlecić takie zadanie mgops? Jak zagwarantujesz mi, że Pani Napiórkowska wie to czego nie wie ministerstwo to chętnie przyjadę a może odpowie Ci na maila... a może tutaj p. Naczelnik odpowie, bo na pisma MPiPS nie odpowiada