DODATEK WĘGLOWY
JST otrzymała środki od Wojewody z limitu na 2023 rok. Do jednostki obsługującej przekazała tylko środki na wypłatę jednego wniosku + koszty obsługi (bo był tylko jeden wniosek do wypłaty) w wysokości 3060 (3000 dodatek + 60 zł koszty obsługi).
Termin zwrotu środków był do końca lutego. Jednostka obsługująca wypłaciła dodatek węglowy, a koszty obsługi zostawiła na moment kiedy faktycznie je poniesie (zakup materiałów).
Czy może te środki tak trzymać? Czy musiała też zwrócić te na obsługę skoro ich nie wydała do końca lutego?
Ja uważam że może trzymać maks do końca roku - skoro dostała na koszty obsługi które się należą ze względu na wypłacony dodatek węglowy - to jak koszt nadejdzie - zakup segregatorów, papieru itp w związku z tym że dokumentacja jest i będzie, a ustawa będzie się jeszcze "mielić" pare lat to jest to zasadne?
Pozostałę środki na obsługę DODATKU WĘGLOWEGO - pytanie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Główny Księgowy GOPS
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Pozostałę środki na obsługę DODATKU WĘGLOWEGO - pytanie
mój UW kazał wykorzystać koszty obsługi do końca lutego (małopolska)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Główny Księgowy GOPS
- Kontakt:
Re: Pozostałę środki na obsługę DODATKU WĘGLOWEGO - pytanie
Wiem że przyszło pismo z nieprzekraczalnym terminem zwrotu niewykorzystanych środków na wypłatę dodatku węglowego, ale ja to rozumie że chodzi o środki powyżej wniosków wypłaconych. Jeśli należały się za to środki na obsługę ustawy, to nie podlegała ona zwrocie w terminie wskazanym przez wojewodę tylko ewentualnie koniec roku!
Oprócz Pozostałę środki na obsługę DODATKU WĘGLOWEGO - pytanie - Księgowość przeczytaj również:
koszty obsługi fundusz pomocy świadczenia rodzinne
Bilans, RZiS,zestawienie zmian Fund-BESTIA?
wypłata 500+
kontrola ZUS
AOON
Bilans 2022
rozdział wypłaty jednorazowego dodatku dla asystent rodziny
AOON
Sprawozdanie dotyczące zużycia energii elektrycznej
pomocy nigdy nie miałam takiej sytuacji
czyste powoetrze - obsługa
Zwrot mylnie przekazanego przez komornika FA
druki
zamówienia publiczne regulamin