pozostawienie bez rozpatrzenia czy umorzenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 02 gru 2013, 13:12

pani złozyła wniosek na FA we wrześniu, Nie dostarczyła pewnych dok. dot. dochodów, jak się tłumaczyła z powodu swojj choroby, kładzie sie do szpitala itp, poprosiła, żebyśmy sami wystąpili. Wystapiłam więc z wnioskiem o udostępnienie danych do danych pracodawców (było ich 4). Wszyscy oprócz jednej odpisali. Z tę jedna nie ma żadnego kontaktu. Napisałam więc wezwanie do pani, która złożyła wniosek o dostarczenie dok. do wniosku. Nie przyniosła. I co teraz? Bez rozpatrzenia? czy dec o umorzeniu postępowania?
~ja

Napisano: 02 gru 2013, 14:17

?
~ja

Napisano: 02 gru 2013, 15:41

proszę
~ja

Napisano: 02 gru 2013, 16:30

Rozporządzenie - § 5. 1. W przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku organ właściwy wierzyciela wzywa pisemnie wnioskodawcę do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania.
2. W przypadku złożenia wniosku bez wymaganych dokumentów organ właściwy wierzyciela przyjmuje wniosek i wzywa pisemnie wnioskodawcę do uzupełnienia brakujących dokumentów w terminie nie krótszym niż 14 dni i nie dłuższym niż 30 dni.
3. W przypadku niezastosowania się do wezwania, o którym mowa w ust. 1 lub 2, organ właściwy wierzyciela wydaje decyzję o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia.
~Jagoda

Napisano: 02 gru 2013, 16:41

no tak, ale zostało wszcżete postepowanie, wiec czy nie powinno sie go zakończyć decyzją umarzająca postępowanie?!
~ja

Napisano: 02 gru 2013, 16:53

masz konkretnie napisane w rozporzadzniu jaka decyzje masz wydac...nie wiem nad czym sie zastanawiasz?
~Jagoda

Napisano: 03 gru 2013, 11:57

zastanawiam się bo to roszczeniowa kobieta i musze mieć dobrze zakończone postępowanie bo i tak cos na mnie napisze albo nie wiem co
~ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x