Zabezpieczenie alimentów na czas rozprawy. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 gru 2013, 16:02

Czy z takim postanowieniem (mam klauzulę wykonalności) mam iść najpierw do komornika ? Ile czasu powinnam czekać, zasądzone są z góry począwszy od 8 listopada 2013. Wiem na 1000%, że tatuś nie zapłaci grosza, bo nie pracuje, nie chce pracować i ogólnie wszystko ma gdzieś.

Czy do FA idę dopiero po wyroku zasadzającym alimenty, czy wystarczy to zabezpieczenie?
~Babcia.

Napisano: 02 gru 2013, 16:27

wystarczy zabezpieczenie, zanies to postanowienie do komornika sadowego o egzekucje, pozniej po 2 m-cach zloz wniosek o fa z zaswiadczeniem komornika o bezskutecznosci
~hala

Napisano: 02 gru 2013, 16:27

a to zabezpiecznie to na czas jakiego postepowania? o alimenty czy ojcostwo?

~Jagoda

Napisano: 03 gru 2013, 0:01

ojcostwo z alimentami z tym ze w piśmie jakie mi przyszło pisze ze ojcostwo jest już uprawdopodobnione (tatuś zeznał na wcześniejszej sprawie że jest ojcem dziecka) pozostaje sprawa o alimenty która odbędzie sie 20 grudnia.
~Babcia.

Napisano: 03 gru 2013, 0:44

do czasu jak nie bedzie ojca na papierze tzn. jak nie zapadnie wyrok o ustaleniu lub tatus nie pojdzie do USC uznac dzieciaka to nie ma co wniosku skladac...bo alimenty maja byc zasadzone od rodzica a w opisywanej przez ciebie sytuacji rodzic jest nieznany - patrz akt urodzenia dziecka
~Jagoda

Napisano: 03 gru 2013, 10:00

co nie zmienia faktu ze te postanowienie o zabezpieczeniu zaniosłabym na twoim miejscu do komornika i załozyła sprawę...po pierwsze moze cos komornik wyegzekwuje a poza tym nie wiadomo kiedy wyrok zapadnie...tzn. chodzi mi o to ze jak zapadnie wyrok to go po prostu doniesiesz do komornika i wtedy nie bedzie trzeba czekac kolejnych dwóch miesięcy bo egzekucja juz bedzie prowadzona wczesniej z tego postanowienia
~Jagoda

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x