Praca socjalna w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 14 lip 2010, 16:20

Czy, któryś z pracowników pracujacych w DPS ma wypłacany dodatek do wynagrodzenia (250 z ł) oraz czy ma dodatkowo 10 dni urlopu więcej co 2-gi rok???
~gabi

Napisano: 14 lip 2010, 20:24

ja nie mam nic Nawet za podniesienie kwalifikacji żadnych \"nagrod\" nawet nie mam legitymacji pracownika socjalnego Podobno w dps nie nalezy sie dodatek
~magda

Napisano: 15 lip 2010, 12:04

legitymacji też nie mam, ale jak wejdziesz w google i wpiszesz 250 zł dodatku to tam znajdzesz osoby które otrzymują dodatek. tylko niestety my jesteśmy pokrzywdzeni
~gabi

Napisano: 28 lip 2010, 15:44

Niestety dps\'soc dodatek się nie należy, załatwiła to ustawa. Wypłacano mi odrobinę dłużej niż można było, firma musiała zwracać województwu kasę. O dodatkowym urlopie też nie ma co marzyć.
~jacuś

Napisano: 29 lip 2010, 12:28

pracownik socjalny w dps jest na końcu hierarchii pracowników socjalnych, ponieważ dpsy są samodzielnymi jednostkami budżetowymi dlatego muszą radzi sobie same. nie ma mowy o finansowaniu przez miasto - chodzi o podwyżki dla personelu. tkwimy w beznadziei na polepszenie jutra. chyba że ktoś zmieni ustawę.
~lala

Napisano: 30 lip 2010, 10:10

A u nas ciągle jest. Dyrektor występuje z wnioskiem do organu prowadzącego ( starostwo u nas ) o dodatki. Starostwo do urzędu wojewódzkiego. Urząd wojewódzki doskonale wie komu przyznaje dodatki i nagle co nakazują zwrot. Istne bzdury.
Na szczęście mamy to zagwarantowane w angażu i jeżeli nie będzie kasy z województwa to dostaniemy z budżetu zakładu. W końcu dyrektor może przyznawać pracownikom dodatki.
~dd

Napisano: 30 lip 2010, 13:08

Pozazdrościć Dyrektora!
~JJ

Napisano: 02 sie 2010, 15:11

Do ~`dd dbajcie o swojego dyrektora. Mało takich - no i pozazdrościć.
~dona

Napisano: 04 sie 2010, 14:42

w teren nie chodzicie to nie macie yhy
~mmmmmmmmmmm

Napisano: 10 sie 2010, 22:13

Do ~mmmmmmmmmmm - a pieprzysz jak potłuczony - nie znasz pracy pracowników socjalnych w DPS to głupio nie pisz.
~dona

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x