ja nie mam nic Nawet za podniesienie kwalifikacji żadnych \"nagrod\" nawet nie mam legitymacji pracownika socjalnego Podobno w dps nie nalezy sie dodatek
legitymacji też nie mam, ale jak wejdziesz w google i wpiszesz 250 zł dodatku to tam znajdzesz osoby które otrzymują dodatek. tylko niestety my jesteśmy pokrzywdzeni
Niestety dps\'soc dodatek się nie należy, załatwiła to ustawa. Wypłacano mi odrobinę dłużej niż można było, firma musiała zwracać województwu kasę. O dodatkowym urlopie też nie ma co marzyć.
pracownik socjalny w dps jest na końcu hierarchii pracowników socjalnych, ponieważ dpsy są samodzielnymi jednostkami budżetowymi dlatego muszą radzi sobie same. nie ma mowy o finansowaniu przez miasto - chodzi o podwyżki dla personelu. tkwimy w beznadziei na polepszenie jutra. chyba że ktoś zmieni ustawę.
A u nas ciągle jest. Dyrektor występuje z wnioskiem do organu prowadzącego ( starostwo u nas ) o dodatki. Starostwo do urzędu wojewódzkiego. Urząd wojewódzki doskonale wie komu przyznaje dodatki i nagle co nakazują zwrot. Istne bzdury.
Na szczęście mamy to zagwarantowane w angażu i jeżeli nie będzie kasy z województwa to dostaniemy z budżetu zakładu. W końcu dyrektor może przyznawać pracownikom dodatki.