GOPS podważa akt woli o umieszczenie w DPS - co robić - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 14 lip 2010, 2:38

GOPS podważa akt woli niepełnosprawnej w stopniu znacznym ciotki, która wyraziła zgodę na umieszczenie jej w DPS. Dlatego w odezwie skierował wniosek do sądu, aby ten wydał wyrok, czy ciotka jest w stanie sama podejmować świadomie takie decyzje. Tymczasem pracownicy GOPS \" podsuwają \" ciotce dokumenty do podpisu i tutaj nie ma braku świadomie podejmowanych decyzji. wszystko jest OK.
Ciotka kilkakrotnie informowała ustnie GOPS o swojej woli- bezskutecznie. Na razie pełnią usługi opiekuńcze 4 godz. 5 razy w tygodniu. Poniewaz nie ma się nią kto zajmować jest bez opieki. Co zrobić w tej sytuacji ????
~giga 125

Napisano: 14 lip 2010, 11:24

Tak bardzo się przejmujesz ciotką pracwnicy pomocy chyba dobrze wiedzą co robią a tobie jak przeszkadza ,to zajmij się cioką.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2010, 12:09

nie mam takiego obowiązku. Zyją jej brat i siostra. Jestem osobą zupełnie postronną, ona zajmuje tylko moje mieszkanie. Pracownicy GOPSniestety papiery mają wyprowadzone, ale nie wiedzą co robią.
~giga 125

Napisano: 14 lip 2010, 12:47

To dlaczego piszesz,ze nie ma kto sie nią zajmować ma brata,siostrę i oczywiscie ciebie.O jakich papierach ty piszesz co pracownicy mają wyprowadzone.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2010, 12:52

mnie nie!!!!
wg prawa ja jestem zstępną.
Obowiązek mają wstępni( jej brat i siostra ), ale nie chca się opiekować siostrą.
~giga 125

Napisano: 14 lip 2010, 14:43

o czym tu mowa? o obowiązkach? Przecież wiemy jaka jest rzeczywistoś. Czasem do obowiązku poczówają się dalecy krewni , a dzieci maja ten obowiązek za przeproszeniem \"gdzieś\". Po co o tym dyskutować. Jeżeli mówić tu wogóle o obowiązkach to możnaby mówić tylko o obowiązkach alimentacyjnych rodziny względem mieszkańca DPS.
A nikt nie wpadł na to że może GOPS interesuje to kto będzie płacił za pobyt w DPS. Jeżeli nie znajdzie i nie zobowiązę do opłacania pobytu rodziny to opłate za DPS będzie musiał wnosić sam GOPS. Skoro nie uznają oświadczenia woli osoby, (bo bie jest zdolna do wyrażania woli), to również jest z ich strony naruszeniem prawa!!! podsuwanie takiej osobie czegokolwiek do podpisu.
~marta

Napisano: 14 lip 2010, 15:02

GOPS BARDZIEJ INTERSSUJE SIĘ PIJAKIEM LEZĄCYM POD PŁATEM, NIZ NIEPEŁNOSPORAWNYM BEZ OPIEKI. TUTAJ TEŻ POTRZEBNE SA PIENIĄDZE, ZAMIAST PIJAKA KIEROWAĆ NA ODWYK, ŻYWI SIĘ GO , DAJE OPAŁ ITP. SĄ SYTUACJE GDZIE RODZONY OJCIEC NIE POCZUWA SIĘ DO OPIEKI NAD WŁASNYM DZIECKIEM - WYKONUJE TESTY- DLACZEGO JA MAM PONOSIĆ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA CIOTKĘ ????
POZA TYM PRZECZYTAJ TEMAT : \" DPS \" MOŻE ZROZUMIESZ O CO MI CHODZI !!!!!!
~giga 125

Napisano: 14 lip 2010, 15:47

giga wiem o co Ci chodzi. Małymi literami tez bym zrozumiała. Nie ekscytuj się. Ja Ci wyjasniam pewne mechanizmy a nie krytykuję. Nie napisałam nic takiego co oznaczałoby że w tym przypadku pieniadze nie sa potrzebne. Napisłam Ci jak według mnie myśli w tym przypadku GOPS. Chesz się wyżalić czy potrzebujesz porady?
~marta

Napisano: 14 lip 2010, 17:24

Porady.
Rozumiem, że byś zrozumiała. Duża czcionka to całkowity przypadek.
~giga 125

Napisano: 05 sie 2010, 12:44

a mieszkanie jest Twoje.....bo ciocia ci je przepisała??????
~e....

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x