praca zagranica brak umowy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 03 lip 2015, 13:08

Czy osoba która wnioskuje o ustalenia prawa do jednorazowej zapomogi z tyt. urodzenia się dziecka jej mąż pracuje zagranicą od 2014 roku ale nie posiada ządnych rachunków ani umowy o pracę Czy mógłby jedynie co, to napisać samo oświadczenie od kiedy pracuje i ile wynosi dochod za miesiac po jego uzyskaniu Choć powinien przedstawic zaswiadczenie o wysokosci wynagordzenia prawda i koniecznie umowe bo nie ma pewnosci ze napisze prawde W takim przypadku co wezwanie do uzupełnienia braków ? i bez rozpatrzenia
mikkaa

Napisano: 03 lip 2015, 13:10

ja zawsze pytam czy to legalna praca .. przy legalnej nie ma opcji by nie miał dokumentów .. bynajmniej mi się nie trafiło :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 13:13

no własnie mówi ze legalna i co jak nie ma tych dokumentow czy przynajmniej moze sam sobie oświadczyc dochod za mieciac po
Gość

Napisano: 03 lip 2015, 13:13

wezwij do przedłożenia zaświadczenia
na stronie ROPSu są przykładowe zaświadczenia jakie wypełnia pracodawca za granicą - obujęzyczne
https://www.dops.wroc.pl/swiadczenia.php
Ewelinaa

Napisano: 03 lip 2015, 13:24

ok dzięki zobaczymy co on na to
mikkaa

Napisano: 03 lip 2015, 15:19

ja przyjmuje oswiadczenie :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2015, 8:29

witam, a jeśli mąż pracuje cały czas za granicą (w 2013 roku również), a na zaświadczeniu z urzędu skarbowego dochody są zerowe, czy w związku z tym prosicie dodatkowo o jakieś oświadczenia czy przyjmujecie tylko zaświadczenie i rodzina jest z zerowym dochodem, pomimo że pracuje za granicą i dochody są?
Mlena

Napisano: 07 lip 2015, 8:33

przecież masz oświadczenie o dochodzie nieopodatkowanym
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2015, 8:52

faktycznie, dziękuję, są to dochody uzyskiwane za granicą RP
Mlena

Napisano: 07 lip 2015, 9:18

Mlena pisze:witam, a jeśli mąż pracuje cały czas za granicą (w 2013 roku również), a na zaświadczeniu z urzędu skarbowego dochody są zerowe, czy w związku z tym prosicie dodatkowo o jakieś oświadczenia czy przyjmujecie tylko zaświadczenie i rodzina jest z zerowym dochodem, pomimo że pracuje za granicą i dochody są?
ja pracuje cały czas to sprawa dla ropsu.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x