Pytanie, na jakie jeszcze artykuły się powołujecie? Bo nie bardzo wiem, jaką jeszcze podsatwę mogę im wystosować.
Podmiot jest sprecyzowany w ustawie - to jest organ właściwy prowadzący postępowanie z zakresu świadczenia wychowawczego, bo to jego dotyczą te zapisy. Odpisz i sprecyzuj, albo pisz od razu do prokuratury żeby naprostowali ich głupio-mądrego prawnika.zielonypłatek pisze:Wystosowaliśmy wniosek o udost. danych dotyczących wynagrodzenia za konkretny miesiąc - dochód uzyskany. powołaliśmy się na art. 24 ustawy 500+ i pracodawca odpisał, że w ich mniemaniu ten art. jest nie wystarczający. Według nich ten artykuł mówi że "pracodawca jest zobowiązany wydać zaświadczenie niezbędne do ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego, jednak nie precyzuje podmiotu, który jest uprawniony do złożenia takiego żądania"![]()
Dodali, że według art.17 ustawy "organ właściwy o dochodzie powinien uzyskać od naczelnika US,a w przypadku braku takiej możliwości od wnioskodawcy. I proszą o podanie odpowiedniej podstawy prawnej do wystąpienia o udostępnienie danych osobowych.
Pytanie, na jakie jeszcze artykuły się powołujecie? Bo nie bardzo wiem, jaką jeszcze podsatwę mogę im wystosować.