Pracownicy socjalni z woj. Podlaskiego - dyżury w godzinach nocnych wramach współpracy z policją - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 12    [ Posty: 113 ]

Napisano: 09 sty 2014, 22:55

Nasz szef zalecił zmienia regulamin wprowada dyżury. Będzize kasa, mogę walić jak mój kolega strażak 24 godz. 8 godzin snu 4 godziny w kuchni 4 godz na sali gimnastycznej, reszta konserwacja sprzętu i inne piertoły do pracy po 3 dniach idzie. Takie standardy należy wprowadzić we wszystkich OPSach
ps. trzeba wyrka kupić
~pogodny socjalny

Napisano: 09 sty 2014, 22:56

skórkowe bikini i pejcz jak najbardziej buahahahahahaha
~...

Napisano: 09 sty 2014, 23:06

to pewnie dla sprawcy przemocy
~socjalista

Napisano: 09 sty 2014, 23:08

..pora zmienić szefa chyba..;)
~greentea

Napisano: 10 sty 2014, 1:00

łatwo wojewodzie zarządzać czasem pracowników socjalnych, bo to nie on wykłada kasę na ich zatrudnienie, kolejny przykład pracy za friko - ZI
kto będzie płacił za taką dyspozycję?
~ala

Napisano: 10 sty 2014, 2:35

Dłuższe godziny pracy w OPS

Bodajże w roku 2011 taki pomysł pojawił się w Warszawie. Upadł po nadesłanych do ówczesnego Biura Polityki Społecznej m. st. Warszawy opinii zakładowych organizacji związkowych. Wówczas chodziło tylko o wydłużenie czasu pracy. Pracodawcy zrezygnowali z takiego pomysłu postawieni przed koniecznością płacenia godzin nadliczbowych oraz wolnego dnia dla osób pracujących w nietypowy sposób. Praca w godzinach nocnych - dyżury? Takie rozwiązania uwzględnia Kodeks Pracy, jednocześnie określając gratyfikacje za taki nietypowy rodzaj pracy. Pracodawców taka perspektywa przeraża. Większość pracowników również taka perspektywa przeraża, ponieważ inny niż 8-16 czas pracy mocno komplikuje życie osób, które mają rodziny i dzieci.
~pracownik socjalny

Napisano: 10 sty 2014, 9:28

jeżeli zapiszą w ustawie że po 15 latach pracy będę mógł odejść na zasłużoną EMERYTURĘ to mogę mieć nocne dyżury !!!
~pawel

Napisano: 10 sty 2014, 10:48

Fajnie wam zartować ale to jest poważny problem. Bo nie mam podstaw prawnych by komuś za darmo kazać pracowac w nocy. I Inspekcja Pracy za takie hece bedzie wystawiała mandaty.
A co jak kotoś bedzie miał np o 2 w nocy wypadek jadąc do pracy na takie wezwanie na tzw \"gębę\" kto beknie za to. A co z osrodkami, gdzie wszyscy pracownicy dojeżdżaja maja małe dzieci i meżów pracujących w systemie zmianowym maja wynajmować opiekunke na noc?
Jeżeli zostamnie zmieniona ustawa o pomocy społecznej i będzie zapis że mamy pracować w systemie zmianowym i nam za to zapłacą to ja pierwsza chetna będę ale to musi być uwarunkowane przepisami tak jak w policji czy słuzbie celnej
~ela

Napisano: 10 sty 2014, 10:54

Zapomniałeś o wcześniejszych emeryturach jak policjanci i strażacy!
~Ed

Napisano: 10 sty 2014, 12:13

U nas został wprowadzony dodatek specjalny do wynagrodzenia
za to że wykonujemy dyżury (dodatek 200 zł) zawsze coś :-)
~lo

Strona 3 z 12    [ Posty: 113 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x