To Ty chcesz to zrobić w jeden dzień? Zawiadomienia, wnioski, weryfikacja i decyzje? I może wypłaty jeszcze? Ile masz tych 'wygasłych' decyzji? Cztery? I rozumiem, że hajs na wypłaty też już masz zaklepany i leży na koncie? Plan już też masz zmieniony i wsio?misiunia pisze:no to powodzenia.... nie wiem jak u Was u nas wywiady nie są robione i opisywane w jeden dzień.
I w czym problem?misiunia pisze:Poza tym ktoś może mieć wyrównanie ale od wejścia w życie ustawy się nie będzie kwalifikował.
I w czym problem? Nigdy nie przyznawałaś komuś rodzinnego i nie odmawiałaś jakiegoś dodatku z tego samego wniosku?misiunia pisze:I wydasz jedna decyzję? powodzenia przy odwołaniu
Nie ukaże się.Zuzanka pisze:nie uważacie że powinno ukazać sie rozporządzenie w wzorem wniosków?
W terminie 14 dni od wejścia w życie ustawy. Ustawa wchodzi w życie 14 dni po publikacji w dzienniku ustaw. Jeśli ukaże się dziś w DZ.U to wejdzie w życie 9 maja. I od 9 maja masz 14 dni na wysłanie pism.Zuzanka pisze:ylko kwestia pism informujących zanim zaczną składać wnioski a do 14 dni trzeba je wysłać
A ja uważam, że jeden - wniosek o ustalenie prawa do ZDO, a Ty jako organ ustalisz w postępowaniu za jakie okresy się należy i przyznasz odpowiednio.ela 86 pisze:ja uważam ,że 2 wnioski -1 wyrównanie zaległych swiadczeń i 2 - o nabycie nowych świadczen
Zeby ktokolwiek mógł określić wzór musiałby istnieć przepuis kompetencyjny do tego, taki jak np. art. 23 ust. 5 ustawy o świadczeniach rodzinnych. W tej ustawie takiej delegacji nie ma, więc tez nie mai nie będzie urzędowego formularza.Zuzanka pisze:Najlepsze jest to, że wspólnymi siłami można dojść do wspólnych wniosków ale czy tak naprawdę to będzie dobrze jeśli ustawodawca konkretnie nie określi szczegółów i sami mamy decydować????????????