pracownicy w ŚDS - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 10 maja 2013, 21:33

Czy w waszych ŚDSach jest zatrudniona odpowiednia ilość pracowników w stosunku do uczestników, u mnie nie ma kasy na zatrudnienie kolejnej osoby na 20 uczestników jest dwóch pracowników, czasem stażyści, psycholog na umowę zlecenie, jak z tego wybrnąć? Jak to wygląda u Was?

~takaja

Napisano: 11 maja 2013, 15:16

Tak, kontrole tego wymagają, 5 uczestników = jeden etat, ale mogą być etaty łączone co dla mnie jest nieporozumieniem, zgadza się ilość etatów, ale są dni kiedy pracowników jest mniej. A uczestnicy są różni, jedni bywają agresywni inni wymagają większej pomocy z naszej strony.
~Basia

Napisano: 11 maja 2013, 15:17

Tak, kontrole tego wymagają, 5 uczestników = jeden etat, ale mogą być etaty łączone co dla mnie jest nieporozumieniem, zgadza się ilość etatów, ale są dni kiedy pracowników jest mniej. A uczestnicy są różni, jedni bywają agresywni inni wymagają większej pomocy z naszej strony.

5 uczestników z niepełnosprawnością intelektualną
7 z zaburzeniami psychicznymi
~Basia

Napisano: 12 maja 2013, 0:13

No ale teoretycznie można poczekać do końca 2014stego z zatrudnieniem kolejnej osoby wg rozporządzenia?
~takaja

Napisano: 12 maja 2013, 19:25

warto wziąć stażystę z urzędu pracy darmowy pracownik
~Mirka

Napisano: 12 maja 2013, 20:36

Stażystę na pewno warto i z tego korzystamy ale to chyba nie do końca o to chodzi stała kadra jednak pewnie powinna być
~takaja

Napisano: 14 maja 2013, 16:41

Stażystów raczej się nie wlicza do kadry, bo sami wymagają nadzoru i opieki, raczej też nie mają wymaganego stażu pracy. Do Zespołu wlicza się kierownik, to może jest Was troje/trzech?
~Gosia

Napisano: 22 lip 2013, 18:30

Oczywiście że stażysta nie jest pracownikiem i nie wlicza się go do kadry jako takiej - nie ma chociażby umowy o pracę , ani zakresu obowiązków , nie ponosi też odpowiedzialności jesli się coś stanie itp .On się uczy i ma opiekuna stażu , który nadzoruje jego staż i go przyucza .
~ANKA

Napisano: 25 lip 2013, 21:16

U mnie jest tak jak ma być. Mam SDS ABC i wyliczam wszystko w proporcjach. Zostawiam sobie 0,25 etatu na + żeby się nikt nie doczepił
~Marek

Napisano: 07 sie 2013, 12:40

Ja mam 6 instruktorów terapii zajęciowej na 30 osób, jestem jeszcze ja, rownież wliczam się do Zespołu W-A więc nawet jak ktos jest na dłużym zwolnieniu stan się zawsze zgadza. Stażystów mam dodatkowo, nie mogą oni wliczać sie do kadry ponieważ my podpisujemy umowy z Dyrektorem Urzędu Pracy, który jest ich właściwym pracodawcą.
~zakręcona

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x