Pracownik przechodzi na emeryturę - pomocy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość, Płace
- Kontakt:
Pracownik przechodzi na emeryturę - pomocy
Nie zaplanowałam wypłaty odprawy emerytalnej na ten rok, ponieważ pracownik, który w ubiegłym roku osiągnął wiek emerytalny cały czas twierdził, że nie chce iść na emeryturę. Przecież nie można nikogo zmusić do przejścia na emeryturę...Teraz praktycznie z dnia na dzień dostałam informacje od kierownika, że pracownik za 5 dni przechodzi na emeryturę i trzeba wypłacić mu odprawę. Oczywiście rozumiem, że mu się należy i powinna być wypłacona w ostatnim dniu zatrudnienia. Plan wiadomo jest jeszcze na takim poziomie, że pozwalałby na wypłatę odprawy ale to są środki na pensje dla pracowników, zaplanowane do końca roku. Chcę wystąpić do skarbnika o uzupełnienie planu z powodu niezaplanowanej odprawy. Czy ja dobrze myślę? Teraz dopiero wychodzi, że pracownik już tydzień temu rozmawiał z kierownikiem o odejściu, kierownik zgodził się rozwiązać umowę ale całkowicie pominięto mnie w ustaleniach finansowych z tym związanych. Pomóżcie proszę...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Re: Pracownik przechodzi na emeryturę - pomocy
można zrobić przeniesienia między działami w przypadku wolnych środków np.- 85230-3110/+85219-4010 lub innych,
przeniesienie przejdzie przez sesje i do końca roku wyrównasz brak
lub
prośba o zwiększenie planu w związku z zaistniałą sytuacją, to zależy od ustaleń z kierownictwem
przeniesienie przejdzie przez sesje i do końca roku wyrównasz brak
lub
prośba o zwiększenie planu w związku z zaistniałą sytuacją, to zależy od ustaleń z kierownictwem
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
- Kontakt:
Re: Pracownik przechodzi na emeryturę - pomocy
ale przecież masz środki na jego wypłatę to pokryjesz odprawę i będzie dobrze
Oprócz Pracownik przechodzi na emeryturę - pomocy - Księgowość przeczytaj również:
saldo PUE ZUS
koszty obsługi 85502
PROBLEM!!!!
zakup rolet
inwentaryzacja
kasacja sprzętu
Jak zaksięgować otrzymaną żywność z PPOŻ
Informacja dodatkowa do bilansu
Ujęcie w księgach otrzymanego gratisu
Klasyfikacja dodatki
nienaleznie pobrany zasiłek rodzinny-rok bieżący
zapis ujemny na koncie 130 i 410
Krajowy Fundusz Szkoleniowy - klasyfikacja
Nienależnie pobrane 500+ jaki Rozdział?
jak ująć w RZiS Fundusz Covid i Fundusz Pomocy?
Rb 27 zz dochody przekazane kol. 8