Pracownik socjalny w DPS
Re: Pracownik socjalny w DPS
o co chcesz zapytać Weroniko z większym stażem pracownika socjalnego? Gotowa jestem do dyskusji. Pozdrawiam .Wika.
Dziwne byłoby przeprowadzanie wywiadu przez pracownika OPS, u osoby zamieszkującej w DPS na terenie innego województwa.
Jak to sobie wyobrażacie?
Nie znam żadnych uregulowań prawnych, ale tak na \"chłopski rozum\" to logiczne wydaje się, że to właśnie pracownik socjalny DPS-u przeprowadza wywiad i sporządza jego aktualizację.
Jak to sobie wyobrażacie?
Nie znam żadnych uregulowań prawnych, ale tak na \"chłopski rozum\" to logiczne wydaje się, że to właśnie pracownik socjalny DPS-u przeprowadza wywiad i sporządza jego aktualizację.
jestem pracownikiem socjalnym DPS i nie mam pojęcia czy mam robić te wywiadyaktualizacyjne i jak? proszę o pomoc jakiegoś praconika socjalnego pracujacego w DPS. nie mam tej legitymacji a w rozporządzeniu pisze że powinno się mieć. ja piszę te wywaidy jak ośrodek pomocy społecznej przysle mi pismo o przeprowadzenie wywiadu ale nie wiem czy powinnam pisać te wywiady ja jako pracownik DPS. Pomóżcie.
ja również ronbię wywiady na wszystkie pisemne prośby ośrodków pomocy lub powiatowych centr pomocy rodzinie, również wtedy gdy chodzi o ustalenie opłaty za pobyt dziecka w rodzinbie zastępczej, legitymację warto mieć, zwłaszcza gdy robiy wuwiady w środowisku, ja poprosiłam dyrektora i dostałam
Dytko, napisz coś więcej o tych legitymacjach. Kto je wystawia, jaka jest procedura załatwiana tej legitymacji, czy są to druki obowiązujące w całym kraju.
Chcemy tez załatwić sobie takie legitymacje, a nie bardzo wiemy jak się do tego zabrać. Pozdrawiam
Chcemy tez załatwić sobie takie legitymacje, a nie bardzo wiemy jak się do tego zabrać. Pozdrawiam
Praca PS w DPS to też praca za księgowość, administrację i odpisywanie na wszelkie pisma nadsyłane z urzędów w imieniu Pani dyrektor, zajmowanie się fakturami , pogrzebami zwrotami za pogrzeby, ubezwłasnowolnienia, kontakt z rodzinami stały- powiadomienia o wszelkich zmianach m in. o pogorszeniu stanu zdrowia , oraz umożliwianie mieszkańcom kontaktu telefonicznego, przedstawianie mieszkańca przed wszelkimi instytucjami - wyjazdy do Sądów itp. zajmowanie się depozytami sądowymi, praktykantami, biletami dla mieszkańców, wydawanie legitymacji i orzeczeń które trzymamy w pokojach, pracy jest niesamowicie wiele. i wiele innych. w dodatku do nas mieszkańcy przychodzą co chwilę bo nie mają daleko.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
witam, pracownik socjalny dps przeprowadza wywiady środowiskowe, aktualizacyjne na pisemną prośbę ośrodków ( OPS,PCPR...).Zgodnie z przepisami wywiad winien przeprowadzić pracownik z ops, ale jest zapis, że za porozumieniem kierownika ops i kierownika dps pracownik socjlany dps może takie wywiady przeprowadzać.Sprawdzaliśmy te przepisy kiedyś i tak jest, myślę że jest to też logiczne- my znamy sytuacje mieszkańców na bieżąco. serdecznie pozdrawiam
Oprócz Pracownik socjalny w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Obliczenie kosztu utrzymania mieszkańca DPS
zatrudnienie
Proszę o pomoc
zwiazki zawodowe
Czy zrobic z faceta biedaka?Dot. DPS
proszę o radę
pielęgniarki w dps dla osób chorych psychicznie
DPS dla psychicznie chorych
odpłatność za ZOL
dps pilnie pomocy!!!!
Zakład Opieki Leczniczej
czy pracownikowi soocjalnemu pracującemu w DPS przysługuje dodatek 250 zł???