pracownik socjalny w szpitalu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 26 lut 2014, 17:09

Witam, mam możliwość podjęcia zatrudnienia w szpitalu, czy ktoś kto już w tym zakresie ma doświadczenie mógłby mi podpowiedzieć na czym polega praca pracownika socjalnego ? mam szanse na stałe zatrudnienie (aktualnie jestem na zastępstwie). wiem że szpital i gops to dwie różne instytucje stad moje pytanie :)
~endrju

Napisano: 26 lut 2014, 17:23

o Boże kochany przymierzasz się do pracy pracownika socjalnego i jeszcze na stałe i nie wiesz co masz robić/aktualnie jesteś na zastępstwie to co robisz/
~prac.socjalny

Napisano: 26 lut 2014, 17:23

wiekszośc spraw to ustalenia prawa do emerytury, renty, innych świadczen, wnioskowanie o dps, iwspolraca z rodzina, OPS z rejonu pacjenta, planowanie uslug opiekunczych tp.
~xyz

Napisano: 26 lut 2014, 17:24

nie podejmuj tej pracy, daj szansę tym co wiedzą na czym polega praca socjalna>
~socjalna

Napisano: 26 lut 2014, 17:25

czytajcie ze zrozumieniem drodzy socjalni..
~xyz

Napisano: 26 lut 2014, 17:29

chciałem zapytać co należałoby do moich obowiązków w SZPITALU. Aktualnie pracuje w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej (na zastępstwo) a swój zakres czynności znam bardzo dobrze.
Człowiek chce się czegoś dowiedzieć, nie do końca trafnie sprecyzuje swoją wypowiedź a wy już jedziecie z tą swoją złośliwością...dzięki
~endrju

Napisano: 26 lut 2014, 18:30

Bierz pracę- napewno zarobisz mniej niż w OPS ale praca duża lżejsza
~x

Napisano: 26 lut 2014, 18:35

Powinno być łatwiej niż w mops więc bierz to.
Będzie sporo biurokracji.

Kurcze gdzie to do szpitala biorą? U mnie w regionie żaden szpital nie ma socjalnego.
~Adam

Napisano: 26 lut 2014, 19:23

W Krakowie poszukują. ( poszukiwali) CV złożyłem ok pół roku temu a zaistniała potrzeba więc zadzwonili :)
~endrju

Napisano: 26 lut 2014, 19:28

Pewnie nie zabraknie ci spaw związanych z organizowaniem pogrzebów i dps-ów. Trochę z tym zabawy jest ale przynajmniej nie będziesz miał melin.
~Adam

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x