pracownik socjalny wchodzi do domu rodzinnego, może??
pracownik socjalny wchodzi do domu rodzinnego, może??
jestem pr socjalnym w domu dziecka
świadczę prace socjalną, mam dodatek
ostatnio otrzymałam infiormację że nie mam prawa wejść do domu rodzinnego wychowanka przebywającego w placówce, że nie mam prawa sprawdzić zawartości lodówki,czy rodzina ma posiłki przygotowane dla dziecka ktore urlopuje,
proszę o weryfikację tych informacji i pomoc
świadczę prace socjalną, mam dodatek
ostatnio otrzymałam infiormację że nie mam prawa wejść do domu rodzinnego wychowanka przebywającego w placówce, że nie mam prawa sprawdzić zawartości lodówki,czy rodzina ma posiłki przygotowane dla dziecka ktore urlopuje,
proszę o weryfikację tych informacji i pomoc
Re: pracownik socjalny wchodzi do domu rodzinnego, może??
No niestety nie może.Od wchodzenia do domu jest pracownik socjalny w gminie na terenie której mieszka rodzina dziecka przebywającego w placówce. Mozesz wejść do domu rodziców wychowanka tylko w obecności pracownika socjalnego własciwego dla miejsca zamieszkania rodziny.
Na tą okoliczność nie ma żadnego wyraźnego przepisu poza procedurą sporządzania wywiadu rodzinnego i ogólnymi zasadami współżycia społecznego i współpracy pomiędzy jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej. Powodzenia
Na tą okoliczność nie ma żadnego wyraźnego przepisu poza procedurą sporządzania wywiadu rodzinnego i ogólnymi zasadami współżycia społecznego i współpracy pomiędzy jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej. Powodzenia
ale do moich obowiązków nalezy sporzadzanie wywiadu środowiskowego
oraz kontrola urlopowania wychowanka w domu
oraz kontrola urlopowania wychowanka w domu
Bzdura.Może i ma prawo!!!!!!!!!!!
A ktoś ci zabrania wchodzenia ? Pytasz rodziców czy możesz wejść? Jak oni mówią \"Proszę wejść\" to wchodzisz i w tym całą filozofia. Jeśli chcesz gdzieś zajrzeć to pytasz czy możesz i jeśli pozwolą to zaglądasz. Nie rozumiem w czym problem?
Pierwsze słyszę o takiej sytuacji, ja wchodzę do domu wychowanków od lat. Głupia robota, ciągać za sobą jeszcze kolejnego pracownika socjalnego który u siebie w ops-ie ma multum pracy.
Oczywiście że może. Ma obowiązek współpracować z rodzina dziecka, zorientować się jak jest w domu, czy dziecko mogłoby zostać urlopowane w dni wilne od nauki. Ma też obowiązek współpracować w tym zakresie z GOPS, wymieniać informacje nt. rodziny itd.
Jeśli pani nie wie tak podstawowych rzeczy to może należałoby zmienić pracę na odpowiadającą pani kwalifikacjom?
czego się czepiacie dziewczyny, przecież tylko się upewnia!!! Wy oczywiście wszystko, zawsze wiedzieliście.
Dobrze,że mamy takich kompetentnych Mietków!!!
Dobrze,że mamy takich kompetentnych Mietków!!!
Oprócz pracownik socjalny wchodzi do domu rodzinnego, może?? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Placówka op - wych - MOW - MOS skreślamy czy nie z listy?
zwolnienie z opłaty za żywienie
wolny czas wychowanków
Poszukuję rodzy zastępczej i/lub adopcyjnej
Poszukiwana rodzina zastępcza i/lub adopcyjna
szukam pracy
Koniec Solidarności
pytanie o pracę z grupami terapeutycznymi w DD
Proszę o odpowiedź
socjoterapia
DLA JOWITY
PODWYŻKI PŁAC....??
Czy pracownicy PCPR-u mają prawo kontrolować ddz?
swietlice srodowiskowe przy MOPS
Superweizje
wymiana wakacyjna