pracuję w SR i zarabiam mniej niż sprzątaczka w moim ops - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 19 sty 2017, 14:54

Witam
Mam wyższe wykształcenie, wygrałam konkurs na pracownika 500 plus. Robię decyzje, sprawozdania, przyjmuję wnioski, odmowy, uzasadnienia etc...
Zarabiam mniej niż sprzątaczka która teraz właśnie zmywa korytarz za moimi drzwiami.
Bez sensu, prawda ?
:evil: :evil: :evil:
PURNONSENS

Napisano: 19 sty 2017, 15:07

Cytując byłego prezydenta:
- zmień pracę, weź kredyt.

Zapewne sprzątaczka ma od Ciebie większy staż pracy oraz potrafiła wynegocjować lepsze warunki odnośnie wynagrodzenia.

Żeby się nie unosić, niektórzy u mnie w gminie mają podwyżkę co roku - ot podnoszenie pensji minimalnej i też mają wyższe wykształcenie.

Czasy kiedy szeregowy pracownik/urzędnik będzie dobrze zarabiał jeszcze nie nadeszły - dotyczy mojego regionu Polski B.

Na koniec sarkazm:

Było się zatrudnić jako sprzątaczka :evil:
ugabuga

Napisano: 19 sty 2017, 15:28

PURNONSENS pisze:Witam
Mam wyższe wykształcenie, wygrałam konkurs na pracownika 500 plus. Robię decyzje, sprawozdania, przyjmuję wnioski, odmowy, uzasadnienia etc...
Zarabiam mniej niż sprzątaczka która teraz właśnie zmywa korytarz za moimi drzwiami.
Bez sensu, prawda ?
ja akurat mojej sprzątaczce nie zazdroszczę ....
nawet podziwiam bo nie chciałabym sprzątać kibli po petentach np
także niech zarabia ile może
gasiak

Napisano: 19 sty 2017, 15:33

PURNONSENS pisze:Witam
Bez sensu, prawda ?
a po drugie pracujesz od marca/kwietnia ?
a choć doświadczenie w administracji wcześniej jakieś miałaś ? rozumiem że zatrudnili wszystko wiedziałaś i sama radziłaś sobie? że już takie masz wnioski ?
ja przychodząc do pracy w urzędzie miałam przez 5 lat najniższą krajową - a moja pierwsza umowa opiewała aż na kwotę 800 zł brutto bo to była mój pierwszy rok pracy, a kiedys było, że pracownik w 1 roku pracy mógł zarabiać 80 % najniższej krajowej
wybacz ale pewnie Twoja Pani sprzątaczka nie jest zatrudniona rok
gasiak

Napisano: 19 sty 2017, 15:36

i na prawdę nie ma co zazdrościć
gdybyś powiedziała, o zatrudnili dziewczynę dziś nie ma studiów i zarabia więcej albo tyle samo
...
ale tak to jest z młodymi pracownikami
zero pokory
gasiak

Napisano: 20 sty 2017, 9:31

gasiak pisze:zero pokory
gasiak pisze:wybacz ale pewnie Twoja Pani sprzątaczka nie jest zatrudniona rok
Purnonsens jest w tym, co wypisujesz....
Co to ma za znaczenie, że sprzątaczka jest zatrudniona np 30 lat....ale ma wykształcenie podstawowe i jedzie ze szmatą....nic jej nie ujmując....a ja mam wyższe wykształcenie...pracuję już dwa lata...i czuję się jak frajerka...totalny matrix....
PURNONSENS

Napisano: 20 sty 2017, 9:35

Wynagrodzenie to się płaci za wykonywana pracę a nie za wykształcenie.... widocznie sprzątaczka ma więcej obowiązków albo lepiej pracuje niż TY....co więcej -sprząta twoje brudy
V..V

Napisano: 20 sty 2017, 9:38

tez tak mieliśmy przez pewien czas.
Paradoks, ale był.
Nie ujmując nic sprzątaczce, ale jej odpowiedzialność, zakres obowiązków oraz wymagane kompetencje nijak się nie mają do wymagać pracownika tego działu.
Nie ma to nic wspólnego z pokorą czy stażem. Ma za to wiele ze zdrowym rozsądkiem i stanem umysłowym zatrudniającego
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2017, 9:46

sprzątaczka: 2000,00 + 20% stażowego = 2400
młody pracownik 2300,00 .... paradoks
szanuję sprzątaczki nawet się lubimy ale też bym się źle czuła gdyby zarabiały więcej ode mnie ... ale ja mam 20% stażowego :oops: :mrgreen:

każdy z was ma trochę racji tylko po co to roztrząsać lepiej iść porozmawiać z szefem ... ja właśnie walczę bo: do końca 2016 r. miałam dodatek za 500+ od nowego roku mój kierownik wymyślił sobie, że da mi to w wynagrodzenie i podzieli je na pół pół z 500+ a pol ze ŚR ... po moim trupie ;) :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2017, 14:52

V..V pisze:sprząta twoje brudy
i nie tylko Twoje więc co tu zazdrościć
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]