Prawidłowe postępowanie? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 cze 2025, 13:14

Proszę o pomoc. Może ktoś mi grzecznie pomoże bo jestem nowa w fa i nie wiem czy dobrze robię,
Kobietka przyszła złożyła wniosek o świadczenia z funduszu alimentacyjnego. wydałam decyzje przyznająca świadczenia z funduszu alimentacyjnego. Przesłałam decyzje do komornika z harmonogramem wypłat świadczeń z funduszu alimentacyjnego do komornika. Zawiadomienie do dłużnika o przyznaniu świadczeń. wezwanie na wywiad dłużnika al. nie zgłosił się, wszczęłam postępowanie o uznaniu go, wydałam decyzje.to teraz wniosek do prokuratury i do CEK zapytanie o to czy posiada prawo jazdy. po otrzymaniu info wniosek do starosty o zabranie prawa jazdy. Kiedy robię przyłączenie do egzekucji i jak ma wyglądać? Robię tylko dla wierzycielek którym wydaje decyzje i co przesyłam do Komornika. harmonogram już wysłałam wypłat wraz z decyzją przyznającą.
nowafundusz
Stażysta
Od: 29 kwie 2024, 8:44
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Napisano: 04 cze 2025, 7:41

Wniosek o przyłączenie do egzekucji robisz na początku, ja przyjęłam, że niezwłocznie po doręczeniu decyzji wierzycielowi (jak odbierze decyzję to robię wniosek o przyłączenie) i do tego wniosku należy dołączyć odpis decyzji o FA i harmonogram wypłat. Więc skoro już to wysłałaś to podeślij mu jeszcze wniosek o przyłączenie :)
Franna
Stażysta
Od: 13 mar 2025, 12:59
Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe

Napisano: 04 cze 2025, 11:56

dziękuje za pomoc. Czyli teraz czeka mnie przyłączenie do egzekucji. pozostała cześć postępowania jest prawidłowa skoro nikt nie napisał.
nowafundusz
Stażysta
Od: 29 kwie 2024, 8:44
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x