prawo energetyczne - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 wrz 2013, 15:24

Czy ktoś z OPS będzie się zajmował dodatkami do energi, czy już coś wiadomo, kto będzie podpisywał decyzje (Brak zapisów, że może to ktoś inny poza Wójtem , Burmistrzem)
~Ola

Napisano: 20 lis 2013, 17:06

rozwaliłaś mnie gorzatko stwierdzeniem, że nie mogę sobie zrobic ksero umowy jak mi klient oryginał przyniesie. Chyba jak zwykle nasi (p)osłowie nie pomysleli, albo raczej pomyśleli, żeby prwanicy mieli z czego chleb jeść - i powstal taki zapis. Myslę ze w praktyce, jak najbardziej pracownik przyjmujący wniosek bedzie mógł zrobić sobie ksero potwierdzone za zgodnośc z oryginałem
~prawdziwe zzz

Napisano: 21 lis 2013, 1:36

ty nie możesz potwierdzać za zgodność z oryginałem, gdyż nie ty go wytworzyłeś,
jeżeli masz upoważnienie (u nas tylko dyrektor) możesz potwierdzić za zgodność z oryginałem tylko kopię decyzji o przyznaniu dodatku mieszkaniowego...

ja się sama tym rozwaliłam... normalnie zjechałam po bandzie... a co Ty myślisz że my tak nie robimy??? pieczątka \"Potwierdzam zgodność z oryginałem\" jest pieczątką najczęściej używaną... upsss....

takie dokumenty wysyłamy do SKO... i nikt na to nie zwrócił uwagi,

nie wiem czy też nie będę robiła kserokopii, lecz obawiam się kontroli, a nie trzeba być jasnowidzem aby przewidzieć że właśnie o takie szczególiki będą się czepiać,

Pani na szkoleniu opowiadała o takiej sytuacji że pracownik pomocy społecznej kserowała wciąż przy wniosku dokumenty, i potwierdzała za zgodność... jednego razu gdzieś się śpieszyła przyjęła wniosek z oryginałami i powiedziała że odda przy odbiorze decyzji,
jak się spokojnie przyjrzała okazało się że dokument był zeskanowany, i przerobiony,
jak poprosili o prawdziwe dokumenty to okazało się że ta osoba od dłuższego czasu ich oszukiwała, i nie powinna dostawać świadczenia.... no i teraz ta osoba która potwierdzała fałszywe dokumenty ma ogromne kłopoty,

to tak na zasadzie \"opowieści do poduszki\"
ku przestrodze grzecznym dzieciom....
~gorzatka

Napisano: 21 lis 2013, 10:07

no tak, kolejny przykład na to, że kto ma miękkie serce (chce sie pomóc klientowi) musi mieć twardą d....
~prawdziwe zzz

Napisano: 21 lis 2013, 10:22

Gorzatko, chyba byłyśmy u tej samej Pani Mecenas na szkoleniu. Dla mnie jest jasne,że kserokopia nie jest dokumentem, tylko zwykłym papierkiem bez wartości. Natomiast nasz prawnik upiera się,że nie mam racji co do tego,że mam brać umowę od klienta i ją kserować- potwierdzic.... za zgodność i przyjąć jako załacznik . Jesli chodzi o decyzje na DM to rzecz jest jasna- potwierdzamy własna decyzję lub robimy wyciąg z dokumentu na naszepotrzemy .
Czy ktoś ma inne zdanie poparte opinią prawnika na temat potwierdzania umowy przez Zakład energetyczny????
Zrobiłam sobie wzór wniosku.
~Mariola

Napisano: 21 lis 2013, 10:41

... u mnie jest tak samo ... dodatkowe zadanie następne będę miała a o podwyżce mogę zapomnieć. Nasza Pani kierownik ma zabronione nam cokolwiek podnosić ponieważ nasz Gmina jest baaaaaaaaaaaardzo zadłużona i szukają oszczędności :(
~Becia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x