Napisano: 21 lis 2013, 1:36
ty nie możesz potwierdzać za zgodność z oryginałem, gdyż nie ty go wytworzyłeś,
jeżeli masz upoważnienie (u nas tylko dyrektor) możesz potwierdzić za zgodność z oryginałem tylko kopię decyzji o przyznaniu dodatku mieszkaniowego...
ja się sama tym rozwaliłam... normalnie zjechałam po bandzie... a co Ty myślisz że my tak nie robimy??? pieczątka \"Potwierdzam zgodność z oryginałem\" jest pieczątką najczęściej używaną... upsss....
takie dokumenty wysyłamy do SKO... i nikt na to nie zwrócił uwagi,
nie wiem czy też nie będę robiła kserokopii, lecz obawiam się kontroli, a nie trzeba być jasnowidzem aby przewidzieć że właśnie o takie szczególiki będą się czepiać,
Pani na szkoleniu opowiadała o takiej sytuacji że pracownik pomocy społecznej kserowała wciąż przy wniosku dokumenty, i potwierdzała za zgodność... jednego razu gdzieś się śpieszyła przyjęła wniosek z oryginałami i powiedziała że odda przy odbiorze decyzji,
jak się spokojnie przyjrzała okazało się że dokument był zeskanowany, i przerobiony,
jak poprosili o prawdziwe dokumenty to okazało się że ta osoba od dłuższego czasu ich oszukiwała, i nie powinna dostawać świadczenia.... no i teraz ta osoba która potwierdzała fałszywe dokumenty ma ogromne kłopoty,
to tak na zasadzie \"opowieści do poduszki\"
ku przestrodze grzecznym dzieciom....