dłużnik zrobił awanturę bo spłacił zadłużenie a nie wystąpiłam o zwrot prawa jazdy. Nie przyniósł żadnych dokumentów czy nie ma żadnej zaległości. U nas rzeczywiście spłacił 2 lata temu. Czy już wtedy powinnam wystąpic o zwrot? Jak to wygląda, nie wiem tez czy obecnie nie posiada zadłużenia wobec wierzycielki (ona sie od nas wyprowadziła). Kiedy dłużnik traci status dłużnika ? Obecnie me płaci alimentów bierzących bo dzieci dorosłe. Czy musi spłacc tylko nas czy też wierzycielkę? PLISSSS Dłużnik na skardze u wójta
O zwrot zatrzymanego prawa jazdy może ubiegać się w ciągu roku. Po tym okresie jest zobowiązany zdać ponownie egzamin, by otrzymać prawo jazdy (moje starostwo taką informację wpisuje w decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy).
Jaki okres minął od wydania decyzji o zatrzymanie prawa jazdy??
a poczytaj ustawę. dlaczego zostało mu zabrane prawo jazdy? bo... nie zgłosił się na wywiad, nie zarejestrował się w PUP itd. a to że spłacił to dobrze zrobił. i niech sie nie drze tylko mógł sie zgłosi i poinformowc że ustała przesłanka do zatrzymania prawa jazdy. nie jestes Duchem Św. żeby wiedziec co aktualnie słychac u szanownego Pana dłużnika!