problem po aktualizacji 2-1.3 SYGNITY - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 01 paź 2015, 11:01

jeżeli dłużnik wpłacił kasę do komornika do 17.09.2015r, to program dzieli 60, 20, 20, natomiast do nas wpłynęło pismo z MPIPS, że rozliczając należności po 18.09.2015r. bez względu na datę wpłaty rozliczamy na podstawie nowych przepisów i co teraz?
@@@

Napisano: 01 paź 2015, 11:05

@@@ pisze:jeżeli dłużnik wpłacił kasę do komornika do 17.09.2015r, to program dzieli 60, 20, 20, natomiast do nas wpłynęło pismo z MPIPS, że rozliczając należności po 18.09.2015r. bez względu na datę wpłaty rozliczamy na podstawie nowych przepisów i co teraz?
Tak jak już pisaliśmy wielokrotnie, ponieważ przed tym pismem były różne interpretacje, a i teraz nie wszyscy zgadzają się z tym pismem, to u nas w najnowszych wersjach oprogramowania, czyli:

nowa technologia:
https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 52015-1800

albo

stara technologia:
https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 52015-1746

jest parametr

WEDŁUG KTÓREJ DATY PARAMETRY DLA PODZIAŁU ZWROTU FA
0 - według daty zwrotu (wartość domyślna);
1 - według daty wpływu na rachunek, a jeżeli brak to według daty zwrotu;
2 - według daty przekazania do budżetu, a jeżeli brak to według daty wpływu na rachunek, a jeżeli brak to według daty zwrotu.

W celu żeby liczyło tak jak w w/w piśmie, należy ustawić 2
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 01 paź 2015, 11:10

Założyłem osobny wątek, ale widzę że jest to problem już znany, więc:

Próbuje wprowadzić wniosek na FA. Dłużnik przebywa za granicą. Mam wprowadzone wszystkie wymagane pola wniosku. Przy próbie zatwierdzenia dostaję twardy błąd: Brak adresu zamieszkania! i niżej: Nie wybrano rodzaju Adresu zamieszkania! Po kliknięciu na błąd system przenosi mnie do zakładki zobowiązani do alimentacji, która jest pusta :( Ktoś, coś??

Jeśli ten błąd występuje nagminnie, to jak mamy wprowadzać wnioski??
Bazyllo

Napisano: 01 paź 2015, 11:19

Bazyllo pisze:Założyłem osobny wątek, ale widzę że jest to problem już znany, więc:

Próbuje wprowadzić wniosek na FA. Dłużnik przebywa za granicą. Mam wprowadzone wszystkie wymagane pola wniosku. Przy próbie zatwierdzenia dostaję twardy błąd: Brak adresu zamieszkania! i niżej: Nie wybrano rodzaju Adresu zamieszkania! Po kliknięciu na błąd system przenosi mnie do zakładki zobowiązani do alimentacji, która jest pusta :( Ktoś, coś??

Jeśli ten błąd występuje nagminnie, to jak mamy wprowadzać wnioski??
Proszę zgłosić na serwis, bo takich rzeczy my nie uzyskujemy u siebie, u nas działa, są to indywidualne przypadki, wynikające ze szczególnych sytuacji, ciężkich do powtórzenia poza Ośrodkiem gdzie wystąpiły, dlatego aby pomóc niezbędne jest nam zgłoszenie i kopia bazy danych.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 01 paź 2015, 11:57

Szybkie pytanie czy w aktualnej wersji znajdę potwierdzenie odbioru do decyzji???????
asi

Napisano: 01 paź 2015, 12:01

asi pisze:Szybkie pytanie czy w aktualnej wersji znajdę potwierdzenie odbioru do decyzji???????
To planujemy udostępnić w wersji 2-1.4 na koniec października.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 01 paź 2015, 12:06

Pani Tomku nie ma znacznkia czy komornik czy są prowadzi egzekucje
Załączniki
za.png
a bylo tak
za.png (95.91 KiB) Przejrzano 128 razy
zna.png
tak jest
zna.png (66.8 KiB) Przejrzano 128 razy
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2015, 12:30

ciekawe tylko jak ja wprowadzę do systemu ok 50 wniosków przed 20 października ??? może większość osób wprowadziła wnioski przed ta nieszczęsną aktualizacją i dlatego nie mają podobnych problemów albo nie wgrali jeszcze wszyscy ostatniej poprawki, tak czy inaczej nie ułatwia mi to wszystko pracy, której mi ostatnio nie ubywa !!!
moje

Napisano: 01 paź 2015, 12:47

moje pisze:ciekawe tylko jak ja wprowadzę do systemu ok 50 wniosków przed 20 października ??? może większość osób wprowadziła wnioski przed ta nieszczęsną aktualizacją i dlatego nie mają podobnych problemów albo nie wgrali jeszcze wszyscy ostatniej poprawki, tak czy inaczej nie ułatwia mi to wszystko pracy, której mi ostatnio nie ubywa !!!
Tak jak napisałem, jak zrobisz zgłoszenie to będziemy CI w stanie pomóc. Chyba że już zrobiłeś, to proszę o numer zgłoszenia.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 01 paź 2015, 12:55

zgłosiłam to wczoraj , dziś rano otrzymałam odpowiedz że zgłoszenie zostało zarejestrowane i cierpliwie czekam na odpowiedz ;)
Zgłoszenie ZGL000000633299 (,) - zarejestrowane
moje

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x