Problem techniczny sygnity!Pomóżcie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
Problem techniczny sygnity!Pomóżcie
Mam problem jak zrobic decyzje o nienaleznie pobranych świadczeniach konkretnie chodzi mi o swiadczenie pielegnacyjne przyznane przez SKO w 2024 r. dla opiekuna osoby starszej. Pan nie zgłosił, że ojciec otrzymał prawo do wspierajacego. Pracuje na programie sygnity i juz trochę sie narobiłam decyzji o nienależnie pobranych świadczeniach i nie miałam nigdy problemu. Tu niestety mam problem. Powiedzcie mi jak to wygląda u was. Przy tworzeniu decyzji robię standardowo żądanie zwrotu wiadomo. Wiadomo również to, że w systemie mam 2 decyzje jedna wbita z SKO, a druga nasza decyzja z decyzji zmieniająca kwotę świadczenia od stycznia 2025 r. Obojętnie z której decyzji bym robiła nienaleznie pobrane nie przypisuje mi do zwrotu całosci kwoty którą Pan pobrał czyli z tych dwóch decyzji. Wychodzi na to, że powinnam zrobic dwie decyzje o nienależnie pobranych. No, a przeciez tak nie moze być bo teraz musiałaby robic dwa upomnienia i dwa tytułu no jak. A Pan nie odda bo juz sie zapowiedział.Jak to zrobic żeby wyszło wszystko w jednej decyzji??????????Podpowiedzcie coś.Czy u was też był taki problem czy jak cos zle robie moze jest jakis magiczny przycisk o którym nie wiem:)
-
- Praktykant
- Zajmuję się: swiadczenia rodzinne, kdr, czyste powietrze
- Kontakt:
Re: Problem techniczny sygnity!Pomóżcie
Widze, ze mój temat sie powtarza:) Proponuje zrobic tak jak my zrobiliśmy z pierwszej decyzji SKO wprowadzonej zrobić,, decyzją zewnetrzną". Wtedy ustawiasz jaki chcesz okres zwrotu ładnie tworzy ci plan. Jest jedno upomnienie i jeden tytułwykonawczy. Nie ma innej opcji!esday pisze: 12 cze 2025, 11:55 Mam problem jak zrobic decyzje o nienaleznie pobranych świadczeniach konkretnie chodzi mi o swiadczenie pielegnacyjne przyznane przez SKO w 2024 r. dla opiekuna osoby starszej. Pan nie zgłosił, że ojciec otrzymał prawo do wspierajacego. Pracuje na programie sygnity i juz trochę sie narobiłam decyzji o nienależnie pobranych świadczeniach i nie miałam nigdy problemu. Tu niestety mam problem. Powiedzcie mi jak to wygląda u was. Przy tworzeniu decyzji robię standardowo żądanie zwrotu wiadomo. Wiadomo również to, że w systemie mam 2 decyzje jedna wbita z SKO, a druga nasza decyzja z decyzji zmieniająca kwotę świadczenia od stycznia 2025 r. Obojętnie z której decyzji bym robiła nienaleznie pobrane nie przypisuje mi do zwrotu całosci kwoty którą Pan pobrał czyli z tych dwóch decyzji. Wychodzi na to, że powinnam zrobic dwie decyzje o nienależnie pobranych. No, a przeciez tak nie moze być bo teraz musiałaby robic dwa upomnienia i dwa tytułu no jak. A Pan nie odda bo juz sie zapowiedział.Jak to zrobic żeby wyszło wszystko w jednej decyzji??????????Podpowiedzcie coś.Czy u was też był taki problem czy jak cos zle robie moze jest jakis magiczny przycisk o którym nie wiem:)
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja w systemie zrobiłam dwie decyzje ale wydruk jeden. Nie wiem czy dobrze czy źle ale wyszło
-
- Praktykant
- Zajmuję się: swiadczenia rodzinne, kdr, czyste powietrze
- Kontakt:
decyzje mozesz sobie zrobic jedna, ale problem sie robi dopiero wtedy jak chcesz zrobic upomnienie oczywiscie mówie tu o tych co i upomnienie i tytuły robią w systemie bo jest grono osób co robią po za nim. To wtedy mozesz sobie tak robic. Ale jak robisz wszystko w systemie to bedzie problem bo wyjdą dwa upomnienia a poten dwa tytuły.jagoda2 pisze: 12 cze 2025, 13:11 Ja w systemie zrobiłam dwie decyzje ale wydruk jeden. Nie wiem czy dobrze czy źle ale wyszło
Oprócz Problem techniczny sygnity!Pomóżcie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
SP i świadczenie wspierające jednocześnie
Oddalenie wniosku o rozwód
Skład rodziny.
KPA - zmiany
Becikowe - dochód partnera
Zaśw. z PCPR a podjęła pracę i nowy wniosek na św. pielęgnacyjnee
dodatek dopełniający
koniec ważności orzeczenia
czy przyznajecie SP z wyrównaniem od 2023 r.
Marnotrawienie? pomocy
ZP i ŚP - od kiedy wypłacić
kiedy orzeczenie o niepełnopsrawności z KOMISJI WOJEWÓDZKIEJ STAJE SIĘ OSTATECZNE
zwrot składek z ZUS od ŚP - niepełny (co zrobić)
zasiłek pilęgnacyjny
czy liczyć gospodarstwo męża
kształcenie i rehabilitacja przedłużenia z orzeczenia czy nowy wniosek