Problem wywiadowczy - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 12 maja 2009, 21:20

Mam problem.
Tak do końca to nie wiem czy to jest problem mój ze mną, czy problem mój z miejscem mojej pracy.
Zaczęło się od tego, że niedawno zmieniłem miejsce pracy. Z jednego ośrodka pomocy przeszedłem do innego. Różnica niby tylko nazwie, miejscu i ludziach, ale jednak nie.

Nie jestem super doświadczonym pracownikiem, ale słysząc zarówno od klientów jak i współpracowników, że na wywiad środowiskowy do miejsca zmieszkania klienta idzie się tylko do osób nie mogących przyjść do siedziby OPS, lub podczas pierwszego wywiadu (zarówno kiedy nowy jest klient lub pracownik na terenie).

Czy to ja mam paranoie czy może nie jestem doinformowany? Mam jednak niejasne przeczucie że według ustawy o pomocy społecznej wywiad MUSI być przeprowadzony w miejscu zamieszkania klienta...
Proszę albo o potwierdzenie moich słów lub wyprowadzenie mnie z błędu.
Dzięki
~Edi

Napisano: 12 maja 2009, 21:59

szkoda że nie pracujemy razem! załuję
~j

Napisano: 12 maja 2009, 22:22

chętnie przyjmę cię do pracy ,Edi
~dyro

Napisano: 12 maja 2009, 22:47

Skąd ja to znam!Edi pracuj ze mną!
~Ania

Napisano: 12 maja 2009, 22:56

czy takie ops-y istnieją?
~dyro

Napisano: 12 maja 2009, 23:06

TO FAJNIE ŻE SĄ TACY PRACOWNICY. TYLKO CZEMU NIE PRACUJĄ ZE MNĄ.....?
~j

Napisano: 12 maja 2009, 23:53

W moim poprzednim miejscu pracy to standart. Niestety zmieniłem miejsce pracy (słowo niestety użyte w pełni świadomie) i tutaj takie zachowanie jest standartem. W pierwszej chwili miałem wrażenie że to tylko lenistwo pracowników, starannie ukrywane przed szefostwem. Niestety nie. Ujrzałem dzisiaj zgrozę... wypełnianie wywiadu w korytarzu, przy innych klientach, na kolanie. Obok przechodziła akurat kierowniczka. Jej jedyna reakcja sprowadziła się do odpowiedzenia dzień dobry do klientki :)

Oby nie zwariować i nie dać ściągnąć się w dół
~Edi

Napisano: 13 maja 2009, 0:07

ok
~dyro

Napisano: 14 maja 2009, 17:10

Edi super podejście po kilkunastu latach pracy przestanie Ciebie dziwić takie zachowanie
powodzenia w dalszej pracy
~aśka

Napisano: 18 maja 2009, 16:37

koszty tną i na przejazdach oszczędzają - normalka.
~brutus

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x