Problem z BIG - Infomonitor
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ZR, FA
- Kontakt:
Problem z BIG - Infomonitor
1.12.2021 chciałam wysłać dłużników do infomonitor. Połowa dłużników została odrzucona, powód odrzucenia: numer IG przekazany w danych aktualizowanej IG, musi być przypisany do IG utrzymywanej w Rejestrze Subskrybenta - RAIG224. Czy ktoś wie, co to za szyfr???
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Problem z BIG - Infomonitor
a czort wie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wystapiłam z zapytaniem do InfoMonitora i uzyskałam odpowiedź, że Proszę sprawdzić identyfikator/numer IG w systemie big.pl (w zakładce Informacje Gospodarcze) i taki sam identyfikator wprowadzić w swoim systemie dziedzinowym.veroni pisze: 01 gru 2021, 10:41 1.12.2021 chciałam wysłać dłużników do infomonitor. Połowa dłużników została odrzucona, powód odrzucenia: numer IG przekazany w danych aktualizowanej IG, musi być przypisany do IG utrzymywanej w Rejestrze Subskrybenta - RAIG224. Czy ktoś wie, co to za szyfr???
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ZR, FA
- Kontakt:
Dziękuję bardzo!
A tak z nowości to czy dostaliście wczoraj pismo na e maila, że M-BiG zawiesza działalność od 1 grudnia 2021r ?
A tak z nowości to czy dostaliście wczoraj pismo na e maila, że M-BiG zawiesza działalność od 1 grudnia 2021r ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
a możesz wrzucić tego e-maila na forum
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Bla, bla, bla itd. (...) Informujemy że Dun & Bradstreet Biuro Informacji Gospodarczej S.A. (dawniej: Bisnode Międzynarodowe Biuro Informacji Gospodarczej S.A.) z dniem 01.12.2021 kończy działalność.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
u mnie też odrzuciło część osób z BIG infoMonitor. Pisałam do opiekuna z infoMonitora, on odesłał mnie do sygnity, ci z sygnity odesłali mnie do infoMonitora.Ponownie w infoMonitorze odpisali mi że:"
Co do tych zadłużeń, które nie mają daty powstania zaległości starszej niż 6 lat, jeśli widnieje przy nich komunikat błędu o błędnym identyfikatorze, należy ustalić z Sygnity, gdzie są zapisywane logi wysyłanych plików i tam porównać identyfikatory (nazwy/numery) zadłużeń z tymi, które są umieszczone przez Państwa wcześniej w naszym systemie (www.big.pl, zakładka Informacje Gospodarcze). Te identyfikatory muszą być identyczna. Jeśli nie są, należy poprosić Sygnity o poprawienie konfiguracji."
Co do tych zadłużeń, które nie mają daty powstania zaległości starszej niż 6 lat, jeśli widnieje przy nich komunikat błędu o błędnym identyfikatorze, należy ustalić z Sygnity, gdzie są zapisywane logi wysyłanych plików i tam porównać identyfikatory (nazwy/numery) zadłużeń z tymi, które są umieszczone przez Państwa wcześniej w naszym systemie (www.big.pl, zakładka Informacje Gospodarcze). Te identyfikatory muszą być identyczna. Jeśli nie są, należy poprosić Sygnity o poprawienie konfiguracji."
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
a możecie się zalogować na stronę tego mBIG?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie można się zalogować.
Już nas nie lubię. Zapominamy o tym
Już nas nie lubię. Zapominamy o tym
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Po tym jak to działało to chyba nigdy nas nie lubili 

Oprócz Problem z BIG - Infomonitor - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
dziecko w DPS a FA
koszty upomnienia
Prośba o umorzenie FA
dłużnik - biedaczek chce umorzenia
dłużnik - biedaczek chce umorzenia
BIG
Fundusz - zł/zł
Dłużnik wrócił do Polski - co z zaświadczeniem o bezskuteczności?
Decyzja o umorzeniu nalezności dłużnikowi
odsetki dłużnika i wplaty
Umorzenie FA
Wstrzymanie wypłaty?
dochód?
ustawienia do przesyłania zadłużeń do BIG
Dłużnikowi zabrano prawo jazdy, a pozyskaliśmy informację ze pracuje jako kierowca
Krajowy Rejestr Zadłużonych