Witam, jestem nowa i mam problem: pracownik zatrudniony do 6 kwietnia, wypłacam za 3 dni robocze, wyszło mi 457,20, jak to będzie ze składkami zdrowotnymi i z podatkiem dochodowym?
w płatniku osoba wyrejestrowana z dniem 7 kwietnia (próbuje zrobić z kodem 3000 - ale krzyczy krytyczny) i kwota składek zdrowotnych wskakuje mi na finansowane przez płatnika... podpowiedzcie jak to po kolei rozwiązać, żeby było dobrze
kwota za mała by był podatek i zdrowotna będą zerowe przy kosztach 250 lub 300 i uldze, w płatniku z kodem pracowniczym jak zawsze, bo za kwiecień wypłacane wynagrodzenie w kwietniu
wypłata idzie do końca miesiaca czyli tak jak wysyłam raporty za dany miesiąc.
Jestem MOPS-em.
Wyrejestrowałam pracownika z dniem 7 kwietnia i teraz jak daje kod 011000 to wyskakuje mi błąd krytyczny... dopiero przy kodzie 50000 przechodzi.
Upewnijcie mnie jeszcze, na liście płac przy składkach zdrowotnych i podatku daje 0?
Ponadto w płatniku przy podstawie do zdrowotnego też daję 0?
w płatniku nie da się tak zrobić cały czas jest błąd krytyczny...
to jak na liście płac ujmuję te składki 9% ale nie odejmuję ich od wynagrodzenia? i w płatniku mam wpisać podstawę do składek zdrowotnych? -to wtedy mi wskakuje na finansowane przez płatnika składek, dobrze?