problem ze środkiem trwałym ...................
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowaniem, kasą, ZFŚS, zamówieniami publicznymi, w zastępstwie płacami i wiele innych
- Kontakt:
Re: problem ze środkiem trwałym ...................
Tak to rotor - sprzęt rehabilitacyjny, ale czy mogę go zrobić z paragrafu 4210
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
...niestety nie jest to prawidłowe postępowianie. Łamana jest i ustawa o rachunkowości i ustawa o finansach publicznych.
...ALE PRZECIEŻ 99 PROCEN KSIĘGOWYCH TAK KOMBINUJE I NA NIC SIĘ NIE OGLĄDAJĄC ROBI PO SWOJEMU

...ALE PRZECIEŻ 99 PROCEN KSIĘGOWYCH TAK KOMBINUJE I NA NIC SIĘ NIE OGLĄDAJĄC ROBI PO SWOJEMU

-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowaniem, kasą, ZFŚS, zamówieniami publicznymi, w zastępstwie płacami i wiele innych
- Kontakt:
Poczytałam jeszcze ustawy, o wydatkach bieżących i majatkowych, o srodkach publicznych, o zadanach statutowych dla Domu Pomocy Społecznej i chyba da się to jakoś wytłumaczyć. Jestem ciekawa co na to wyższe, mądrzejsze głowy.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
....własnie lektura UOFO powinna zainspirować do stwierdzenia, że masz problem. Szczególnie po wprowadzeniu tzw. grupowania wydatków, gdyż do wydatków majątkowych zalicza się m.in. paragraf 605 i 606. Wydatki te dotyczą zakupu środka trwałego. Rower rehabilitacyjny to środek trwały.
Jedyne co można zrobić to ..... "ciszej jedziesz dalej zajedziesz" ....bo jest źle. BARDZO ŹLE. I TAK MA WIĘKSZOŚC OPSÓW W POLSCE.
Jedyne co można zrobić to ..... "ciszej jedziesz dalej zajedziesz" ....bo jest źle. BARDZO ŹLE. I TAK MA WIĘKSZOŚC OPSÓW W POLSCE.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ponawiam pytanie,
czy jeszcze ktoś może mi podpowiedzieć jak z tego problemu wyjść, jak to ugryźć?
czy jeszcze ktoś może mi podpowiedzieć jak z tego problemu wyjść, jak to ugryźć?
-
- Referent
- Zajmuję się: ksiegowa
- Kontakt:
Przecież miałaś pieniądze na wydatki - wystarczyło tylko przeniesienie w planie wydatków z wydatków bieżących na wydatki majątkowe i po sprawie. Ze względu na wartości musi zostać ujęty w ewidencji ŚT a z błędnej klasyfikacji wydatków będziesz się tłumaczyła jak kontrola to wyłapie 

-
- Stażysta
- Kontakt:
Na ostatnim szkoleniu Pani poinformowała mnie że nie mogę z wydatków bieżących przerzucić na majątkowe. My DPS funkcjonujemy z dochodów mieszkańców.
Wiem że zrobiłam źle, ale jak to teraz zaksięgować
Wiem że zrobiłam źle, ale jak to teraz zaksięgować
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ponawiam prośbę
Oprócz problem ze środkiem trwałym ................... - Księgowość przeczytaj również:
ZWROT ZASIŁKU DLA OPIEKUNA CO ZE SKŁADKAMI JAK LICZYĆ 3%
zwrot od komornika w dniu 31.12. jak to zaksięgować??????/
sprzedaż środka trwałego w jednostce budżetowej
Księgowanie potrącenia świadczenia rodzinne, wychowawcze.
Finansowanie programu "posiłek"
Sprawozdania budżetowe za IV kw. 2018 a faktury
specjalistyczne usługi opiekuńcze księgowanie
pomocy !! sprawozdanie roczne 300+
ŚWIADCZENIA RODZINNE "ZA ŻYCIEM"85502-3110
Plan na zaisłki stałe w FG czy może być
jak zaksięgować rozłożenie na raty
Wysługa od chorobowego a "13-stka"
Zwrot dotacji w styczniu do MUW
asystent rodziny- odsetki z funduszu pracy
Ratunku.nie przekazany zus 31.grudnia!!
Inwentaryzacja - literatura fachowa