problemowy becik - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 17 kwie 2013, 15:18

\"Akt urodzenia NIE JEST dokumentem stwierdzającym tożsamość, tylko stwierdza fakt narodzin danej osoby.\" własnie podobno była do tego zmiana
~Stasia

Napisano: 17 kwie 2013, 16:09

Dziecko urodziło się żywe i fakt, że nie nadano nr pesel nie ma tu żadnego znaczenia. Matka spełnia wszystkie wymagane przepisami obowiązującego prawa kryteria, więc pytam się na czym chcecie oprzeć odmowę ?

Bezapelacyjnie przysługuje.
~Alicja

Napisano: 24 kwie 2013, 14:52

brak wpisanego nr PESEL powoduje , ze powinnaś wezwać osobe do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni . Niezastosowanie się do wezwania skutkuje posodtawieniem wniosku bez rozpatrzenia (art. 24 a ust,1) nie wim czy Pani z kontroli Wydziału Polityki Społecznej (kontrola merytoryczna) wyjaśnisz że zawsze tak roniłaś i PESEL nie będzie miał wypłwy na przyznanie JZU... masz działać w granicach prawa i na podstawie prawa.

Na marginesie sprawdzają czy przy każdym podpisie jest data (jeżeli ustawodawca żąda)

.......................
Miejscowość, data, podpis )

i to wszystko musi być.
~PAULA

Napisano: 24 kwie 2013, 15:11

przyznać bez nr pesel
~Mariolka

Napisano: 25 kwie 2013, 15:53

Jak Mariolka. Wstydziłabym się pisać decyzję odmowną z powodu ...braku numeru pesel mając akt urodzenia żywego dziecka. W swojej karierze zawodowej wydałam ok. 10 decyzji przyznających w takich sprawach, w tym jedną w roku 2013.
~Monika

Napisano: 26 kwie 2013, 14:59

jest potwierdzenie urodzenia dziecka - akt urodzenia więc przyznac bez nr pesel
~ZUZA

Napisano: 30 kwie 2013, 16:01

a jak ci tak przeszkadza ten brak nr to poproś o oświadczenie (choć ja absolutnie tego bym nie robiła) że dziecko nadanego nr nie miało z uwagi na zaistniałą sytuację... pytanie tylko czy chcesz rozdrapywać tym ludziom ranę... moi rodzice 2 dzieci malutkich stracili.... jedno żyło tylko 1 dzień drugie kilka dni i wiem i widzę że do dziś ich to boli.... a minęło już 34 lata i 29, a co dopiero takie świeże....
~Stasia

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x