Witam,
mam pytanie odnośnie procedury przedłużenia Karty np. dla jednego dziecka. Wydając Przedłużenie Karty dla dziecka np ktore otrzymało kartę majac jeszcze 17 lat a teraz wkrótce konczy 18, wiec termin waznosci jej Karty wygasa, jest to osoba ktora sie uczy. Jak powinna wygladac procedura przedluzenia Karty? Czy powinien przyjsc wnioskodawca czyli rodzic ten co skladal wniosek wczesniej i on wypisuje we wniosku siebie jako wnioskodawce i znowu podaje siebie i wszystkie swoje dzieci, a pozniej w programie ja uwzgledniam tylko to dziecko ktore ma otrzymac przedluzenie? czy tez wypelnia wniosek w taki sposób ze wpisuje siebie jako wnioskodawce a w dolnej czesci wniosku podaje tylko to dziecko? Co dzieje sie z tamta stara karta, oddaje czy zostawia sobie?, przecinamy róg jak w dowodach czy nie? Na nową Kartę nalezy zapewne poczekac i jak dlugo oczekuje na wyrobienie nowej karty? Kiedy moze skladac nowy wniosek w momencie gdy skonczy sie waznosc czy iles czasu przed koncem?
Podobne pytania mam tez do procedury wydania duplikatu, proszę o pomoc, bede wdzieczna:)
Z góry dziękuje i pozdrawiam:)