Procedura przedłużenia Karty/ Wydania Duplikatu - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 19 sie 2014, 10:52

Witam,

mam pytanie odnośnie procedury przedłużenia Karty np. dla jednego dziecka. Wydając Przedłużenie Karty dla dziecka np ktore otrzymało kartę majac jeszcze 17 lat a teraz wkrótce konczy 18, wiec termin waznosci jej Karty wygasa, jest to osoba ktora sie uczy. Jak powinna wygladac procedura przedluzenia Karty? Czy powinien przyjsc wnioskodawca czyli rodzic ten co skladal wniosek wczesniej i on wypisuje we wniosku siebie jako wnioskodawce i znowu podaje siebie i wszystkie swoje dzieci, a pozniej w programie ja uwzgledniam tylko to dziecko ktore ma otrzymac przedluzenie? czy tez wypelnia wniosek w taki sposób ze wpisuje siebie jako wnioskodawce a w dolnej czesci wniosku podaje tylko to dziecko? Co dzieje sie z tamta stara karta, oddaje czy zostawia sobie?, przecinamy róg jak w dowodach czy nie? Na nową Kartę nalezy zapewne poczekac i jak dlugo oczekuje na wyrobienie nowej karty? Kiedy moze skladac nowy wniosek w momencie gdy skonczy sie waznosc czy iles czasu przed koncem?

Podobne pytania mam tez do procedury wydania duplikatu, proszę o pomoc, bede wdzieczna:)
Z góry dziękuje i pozdrawiam:)
nowa30

Napisano: 20 sie 2014, 12:00

Czy ktoś pomoże?
nowa30

Napisano: 20 sie 2014, 13:46

mnie również bardzo interesuje odpowiedź na to pytanie, czy któś już wie jak w takim przypadku postapić?
Zuza11

Napisano: 20 sie 2014, 14:04

Gdzie jest takowa procedura " PRZEDŁUŻANIE KARTY "
Gdzie w rozporządzeniu wprowadzona została taka instytucja :?: :?: :?:
Nowa karta to tak ale a nie przedłużanie "żywota" karty już wydanej :D
Każda karta ma swoją ważność . Upływ terminu ważności karty jest jednoznaczny .
Procedura niszczenia kart oddanych ( zwróconych ) przez uprawnionego jest poza rozporządzeniem .
A może zagubił gdzieś taką kartę :?: Każdy coś gubi i po problemie plus do tego oświadczenie o tym nieszczęśliwym zdarzeniu ( gdzieś mu się ta karta zapodziała i tyle ) .
Reszta jest już prosta .
zasadniczy123

Napisano: 21 sie 2014, 8:12

Gdy wejdziemy w program to chyba widac ze jest cos takiego jak przedluzanie terminu karty wiec chyba jakos taki wniosek o ponowne wydanie karty dla danego dziecka bo np mu sie dalej nalezy , trzeba przyjac czyz nie? Nazwałam to procedura by jakos brzmiało, Dlatego dobrze traktujmy to jako wydanie nowej karty ale bierzmy tu pod uwage ze mamy doczynienia z jednym dzieckiem, to chodzi mi o to czy wnioskodawca musi ponownie wpisywac cala rodzine we wniosku a ja w programie zaznaczam kogo ona dotyczy ? bo czy my w ogole mamy prawo przyjac wniosek na ktorym pojawi sie tylko wnioskodawca i jedna osoba?
nowa30

Napisano: 21 sie 2014, 9:58

Jak karta wygasła to jest tylko wniosek o nową kartę . Wnioskodawca , czyli to dziecko co ma już 18 lat, sam składa wniosek na siebie i tylko na siebie zgodnie ze wzorem wniosku . Dlaczego ma wpisywać resztę rodziny . Ona nie ubiega się o kartę ba ma takie KDR a poza tym on nie wnioskuje na ich rzecz . W czym tu problem :o
zasadniczy123

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x