procedury - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 gru 2011, 14:14

Mam ogrąmną prośbę, czy ktos z Was opracowywał procedury sporzadzania porozumień z powiatami w sprawie ponoszenia kosztów utrzymania dzieci w rodzinach zastępczych ? Proszę o pomoc, nie wiem jak do tego się zabrać.
~Jagoda

Napisano: 01 gru 2011, 14:24

Niestety ja też mam z tym problem, ale może ktoś się wypowie kto jest bardziej z tym tematem do przodu
~grazka

Napisano: 01 gru 2011, 16:56

podobnie jest u nas:(
~Monika

Napisano: 01 gru 2011, 17:17

u nas też nic nie wiadomo )
~PCPR Dolny Śląsk

Napisano: 02 gru 2011, 11:59

ja dzisiaj dostałam opinię naszego prawnika w tej sprawie pisze że przepisy nowej ustawy o wspieraniu rodzini .... nie określają konieczności zmiany dotychczasowych porozumień. W związku z tym brak podstaw prawnych do tego, żeby je rozwiązać.
~Gosia

Napisano: 02 gru 2011, 12:23

ja tez nie będę rozwiązywała bo nie ma takiego obowiązku
~Iza

Napisano: 02 gru 2011, 21:13

ja na tomiast dzisiaj otrzymałam (słowną) opinię od prawnika, że porozumienia obowiazują do 31.12.2011 r., ponieważ przepisy przejściowe nie pozwalaja na ich przedłużenie. Jesem załamana bo mi nie pozwolono przesłać na ich podstawie dotacji na styczeń do ponad 30 powiatów !
~Jagoda

Napisano: 04 gru 2011, 16:47

jak to nie pozwalają, ja uważam że wrecz przeciwnie, przecież mamy możlwość przez 3 miesiące wypłaty świadczeń po staremu wiec jak najbardziej wypłacic po staremu a potem w zaleznosci jak sie dogadasz z innymi powiatami to zrobisz wyrowania
~lilo

Napisano: 05 gru 2011, 14:43

https://wartowiedziec.org/index.php/pomo ... -zastpczej

Dziewczyny piszcie o tym do ZPP - oni mogą przecież wprowadzić jasny zapis w tej sprawie
~iwa

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x