progman - JPK

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: progman - JPK

Post autor: gumi »

ewal możesz napisać, skąd wzięłaś ten fragment?
BDMB
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: BDMB »

ewal pisze:My nie tworzymy JPK , bo mamy tylko sprzedaż usług opiekuńczych które są zwolnione z vat.A deklaracja będzie zerowa.
Pamiętaj o tym, ze podatnikiem jest gmina która prowadzi sprzedaż opodatkowaną i zwolnioną. Sprzedaż zwolniona OPS-u jest częścią ogólnej sprzedaży i wartość sprzedaży OPS-u będzie wykazywana w deklaracji VAT-7 gminy.
KWW

Post autor: KWW »

do EWAL- skąd jest ten cytat?
ewal

Post autor: ewal »

jutro rano podam
ewal

Post autor: ewal »

ten fragment pochodzi ze strony www.mf.gov.pl odpowiedzi na pytania dotyczące JPK część 3
Gość

Post autor: Gość »

Ale JPK dot. tylko ksiąg rachunkowych. Na potrzeby VAT potrzebny jest JPK_VAT dostępny w programie rozrachunki. My właśnie go zamawiamy.
Ania80

Post autor: Ania80 »

Dziś zainstalowałam sobie wersję demo Rozrachunki i nigdzie nie mogę znaleźć zakładki JPK VAT , dlatego też zastanawiam się nad zakupem
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: TWoj »

...ja bym się na waszym miejscu wstrzymał z jakimikolwiek wydatkami na JPK.

Może się bowiem wkrótce okazać, że zmarnujecie kasę...
EWAII

Post autor: EWAII »

Zgadzam się z TW - w tym kraju nic już nie jest pewne i może zaraz się okazać, że coś innego wymyślą - ostatnio byla zmiana MF odnośnie danych podawanych na dowodach księgowych przez jednostki objęte centralizacją VAT.Pozdrawiam :)
Ania80

Post autor: Ania80 »

Ewo, o jakich zmianach pisałaś? Gdzie można to znaleźć?
ODPOWIEDZ