program asystent rodziny

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Ola_F
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Re: program asystent rodziny

Post autor: Ola_F »

Nie mam w regulaminie nawet dodatku specjalnego. Jeśli wezmę to na pokrycie kosztów wynagrodzenia wraz z pochodnymi - to muszę to rozbijać na 2 miesiące czy tylko mogę to wrzucić w wynagrodzenie grudniowe bo te 2 tys to nie jest nawet 80% wynagrodzenia...?[/quote]

Czyli złożyłaś zapotrzebowanie tylko na dodatek bez refundacji wynagrodzenia? Były możliwe dwie rzeczy do otrzymania: refundacja wynagrodzenia + dodatek 2000. Z Twojego zapisu wnioskuję że złożyłaś zapotrzebowanie tylko na te 2000, więc troszkę zamknięta droga.
Ula1
Referent
Zajmuję się: Ksiegowość
Kontakt:

Post autor: Ula1 »

A ja mam takie pytanie.Złożyliśmy zapotrzebowanie na dofinansowanie do wynagrodzenia za m-c XI,XII oraz dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia.Moje pytanie jest takie jeśli nie chcemy dofinansowania do kosztów zatrudnienia a tylko chcemy przyjąć dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia to możemy nie przyjąć tych środków??? tj (dofinansowania kosztów zatrudnienia) bo w wyjaśnieniach z Ministerstwa coś takiego doczytałam. Czy dostaniemy jakieś pismo o przyjęciu w/w dodatków. Proszę poratujcie jakimiś podpowiedziami.
joannac
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: joannac »

a jest już gdzieś to oświadczenie o przyjęciu/odrzuceniu dotacji
TomekM
Referent
Zajmuję się: Pfron
Kontakt:

Post autor: TomekM »

A ja mam pytanie skoro otrzymaliśmy pismo, że dają nam 76 % dofinansowania do kosztów wynagrodzenia, 24 % kosztów wynagrodzenia pokryjemy z własnych środków, to te środki, które zostają mi dzięki temu dofinansowaniu na wynagrodzeniach mogę przeznaczyć na wypłatę nagrody dla Asystenta? Może głupie pytanie, ale nie jestem księgowym a mam to rozliczyć.
Ula1
Referent
Kontakt:

joannac pisze: 12 gru 2023, 12:51 a jest już gdzieś to oświadczenie o przyjęciu/odrzuceniu dotacji
Podobno dzisiaj UW ma rozsyłać.
Ula1
Referent
Kontakt:

Pytanie mam asystenta rodziny na umowę zlecenie 1/2 etatu bez kosztów pracodawcy to aby wykorzystać pełną dotację to muszę przyznać kwotę dodatku w wysokości 1.250,00 zł. Dotacja 1.000 zł tj 80% śr.własne 250 zł 20%. Proszę o potwierdzenie czy dobrze myślę dziękuję.
babajaga
Referent
Zajmuję się: niemal wszystko, jak to bywa w małych OPS
Kontakt:

Post autor: babajaga »

Będę miała prawdopodobnie asystenta na chorobowym w grudniu, jeszcze nie wiem na jak długo, czy w związku z tym, że przyjmujemy dotacje na dofinansowanie kosztów wynagrodzenia to cześć będę musiała oddać, bo koszty za te dwa miesiące wyjdą mniejsze niż szacowane
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Post autor: mgops7 »

Ula1 pisze: 12 gru 2023, 13:42 Pytanie mam asystenta rodziny na umowę zlecenie 1/2 etatu bez kosztów pracodawcy to aby wykorzystać pełną dotację to muszę przyznać kwotę dodatku w wysokości 1.250,00 zł. Dotacja 1.000 zł tj 80% śr.własne 250 zł 20%. Proszę o potwierdzenie czy dobrze myślę dziękuję.
ja mam na 1/2 etatu, dostałam na dodatek 1000zł, wypłacę 1100 zł brutto plus pochodne (bez FP-zwolnienie)to razem 1292,06zł - mam zachowane minimum 20% wkładu własnego (292,06). Mam nadzieję, że to jest dobrze.
Ola_F
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Post autor: Ola_F »

TomekM pisze: 12 gru 2023, 13:17 A ja mam pytanie skoro otrzymaliśmy pismo, że dają nam 76 % dofinansowania do kosztów wynagrodzenia, 24 % kosztów wynagrodzenia pokryjemy z własnych środków, to te środki, które zostają mi dzięki temu dofinansowaniu na wynagrodzeniach mogę przeznaczyć na wypłatę nagrody dla Asystenta? Może głupie pytanie, ale nie jestem księgowym a mam to rozliczyć.
CO zrobisz z pieniędzmi gminnymi nikt tego nie sprawdzi, ważne żebyś zrefundował wynagrodzenie. Jeśli gmina Ci nie zarzuci to myślę że możesz.
TomekM
Referent
Zajmuję się: Pfron
Kontakt:

Post autor: TomekM »

Dodatek specjalny wypłaca się z racji zwiększenia obowiązków, a ten dodatek dla asystenta jak macie zdefiniowany w regulaminie wynagradzania?
ODPOWIEDZ