program asystent rodziny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Re: program asystent rodziny
Nie mam w regulaminie nawet dodatku specjalnego. Jeśli wezmę to na pokrycie kosztów wynagrodzenia wraz z pochodnymi - to muszę to rozbijać na 2 miesiące czy tylko mogę to wrzucić w wynagrodzenie grudniowe bo te 2 tys to nie jest nawet 80% wynagrodzenia...?[/quote]
Czyli złożyłaś zapotrzebowanie tylko na dodatek bez refundacji wynagrodzenia? Były możliwe dwie rzeczy do otrzymania: refundacja wynagrodzenia + dodatek 2000. Z Twojego zapisu wnioskuję że złożyłaś zapotrzebowanie tylko na te 2000, więc troszkę zamknięta droga.
Czyli złożyłaś zapotrzebowanie tylko na dodatek bez refundacji wynagrodzenia? Były możliwe dwie rzeczy do otrzymania: refundacja wynagrodzenia + dodatek 2000. Z Twojego zapisu wnioskuję że złożyłaś zapotrzebowanie tylko na te 2000, więc troszkę zamknięta droga.
-
- Referent
- Zajmuję się: Ksiegowość
- Kontakt:
A ja mam takie pytanie.Złożyliśmy zapotrzebowanie na dofinansowanie do wynagrodzenia za m-c XI,XII oraz dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia.Moje pytanie jest takie jeśli nie chcemy dofinansowania do kosztów zatrudnienia a tylko chcemy przyjąć dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia to możemy nie przyjąć tych środków??? tj (dofinansowania kosztów zatrudnienia) bo w wyjaśnieniach z Ministerstwa coś takiego doczytałam. Czy dostaniemy jakieś pismo o przyjęciu w/w dodatków. Proszę poratujcie jakimiś podpowiedziami.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
a jest już gdzieś to oświadczenie o przyjęciu/odrzuceniu dotacji
-
- Referent
- Zajmuję się: Pfron
- Kontakt:
A ja mam pytanie skoro otrzymaliśmy pismo, że dają nam 76 % dofinansowania do kosztów wynagrodzenia, 24 % kosztów wynagrodzenia pokryjemy z własnych środków, to te środki, które zostają mi dzięki temu dofinansowaniu na wynagrodzeniach mogę przeznaczyć na wypłatę nagrody dla Asystenta? Może głupie pytanie, ale nie jestem księgowym a mam to rozliczyć.
-
- Referent
- Kontakt:
Podobno dzisiaj UW ma rozsyłać.
-
- Referent
- Kontakt:
Pytanie mam asystenta rodziny na umowę zlecenie 1/2 etatu bez kosztów pracodawcy to aby wykorzystać pełną dotację to muszę przyznać kwotę dodatku w wysokości 1.250,00 zł. Dotacja 1.000 zł tj 80% śr.własne 250 zł 20%. Proszę o potwierdzenie czy dobrze myślę dziękuję.
-
- Referent
- Zajmuję się: niemal wszystko, jak to bywa w małych OPS
- Kontakt:
Będę miała prawdopodobnie asystenta na chorobowym w grudniu, jeszcze nie wiem na jak długo, czy w związku z tym, że przyjmujemy dotacje na dofinansowanie kosztów wynagrodzenia to cześć będę musiała oddać, bo koszty za te dwa miesiące wyjdą mniejsze niż szacowane
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
ja mam na 1/2 etatu, dostałam na dodatek 1000zł, wypłacę 1100 zł brutto plus pochodne (bez FP-zwolnienie)to razem 1292,06zł - mam zachowane minimum 20% wkładu własnego (292,06). Mam nadzieję, że to jest dobrze.Ula1 pisze: 12 gru 2023, 13:42 Pytanie mam asystenta rodziny na umowę zlecenie 1/2 etatu bez kosztów pracodawcy to aby wykorzystać pełną dotację to muszę przyznać kwotę dodatku w wysokości 1.250,00 zł. Dotacja 1.000 zł tj 80% śr.własne 250 zł 20%. Proszę o potwierdzenie czy dobrze myślę dziękuję.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
CO zrobisz z pieniędzmi gminnymi nikt tego nie sprawdzi, ważne żebyś zrefundował wynagrodzenie. Jeśli gmina Ci nie zarzuci to myślę że możesz.TomekM pisze: 12 gru 2023, 13:17 A ja mam pytanie skoro otrzymaliśmy pismo, że dają nam 76 % dofinansowania do kosztów wynagrodzenia, 24 % kosztów wynagrodzenia pokryjemy z własnych środków, to te środki, które zostają mi dzięki temu dofinansowaniu na wynagrodzeniach mogę przeznaczyć na wypłatę nagrody dla Asystenta? Może głupie pytanie, ale nie jestem księgowym a mam to rozliczyć.
-
- Referent
- Zajmuję się: Pfron
- Kontakt:
Dodatek specjalny wypłaca się z racji zwiększenia obowiązków, a ten dodatek dla asystenta jak macie zdefiniowany w regulaminie wynagradzania?
Oprócz program asystent rodziny - Księgowość przeczytaj również:
stypendia szkolne
wezwanie do zwrotu - komornik f.alim.
Zwrot 500+
inwentaryzacja
Dotacja na KDR
Deklaracja ZUS
wigilia dla pracowników-zfśs
Wspólnie rozliczenie roczne za 2022
projekt UE "Usługi społeczne....Ukraina"
dodatek dla podmiotów wrażliwych!!!pilne!!!
Ustawa o zamówieniach publicznych
dożywianie dzieci w szkołach 2023
DODATEK WĘGLOWY, DODATEK ELEKTRYCZNY - STARE I NOWE ZADANIA ZLECONE W KSIĘGOWOŚCI I SPRAWOZDAWCZOŚCI BUDŻETU I JEDNOSTEK
Koordynacja - zwrot nienal. pobr. św.
DODATEK ELEKTRYCZNY
Świadczenie rodzicielskie - koszty