program asystent rodziny

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Ola_F
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Re: program asystent rodziny

Post autor: Ola_F »

Ula1 pisze: 12 gru 2023, 12:45 A ja mam takie pytanie.Złożyliśmy zapotrzebowanie na dofinansowanie do wynagrodzenia za m-c XI,XII oraz dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia.Moje pytanie jest takie jeśli nie chcemy dofinansowania do kosztów zatrudnienia a tylko chcemy przyjąć dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia to możemy nie przyjąć tych środków??? tj (dofinansowania kosztów zatrudnienia) bo w wyjaśnieniach z Ministerstwa coś takiego doczytałam. Czy dostaniemy jakieś pismo o przyjęciu w/w dodatków. Proszę poratujcie jakimiś podpowiedziami.
A czemu nie chcecie przyjmować dofinansowania do wynagrodzenia?
Ula1
Referent
Zajmuję się: Ksiegowość
Kontakt:

Post autor: Ula1 »

Ola_F pisze: 12 gru 2023, 14:17
Ula1 pisze: 12 gru 2023, 12:45 A ja mam takie pytanie.Złożyliśmy zapotrzebowanie na dofinansowanie do wynagrodzenia za m-c XI,XII oraz dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia.Moje pytanie jest takie jeśli nie chcemy dofinansowania do kosztów zatrudnienia a tylko chcemy przyjąć dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia to możemy nie przyjąć tych środków??? tj (dofinansowania kosztów zatrudnienia) bo w wyjaśnieniach z Ministerstwa coś takiego doczytałam. Czy dostaniemy jakieś pismo o przyjęciu w/w dodatków. Proszę poratujcie jakimiś podpowiedziami.
Ponieważ mam zatrudnionych 2 asystentów na umowę zlecenie 1/2 etaru mam środki własne aby im wypłacić wynagrodzenie za XII i jak miałabym wydatkować tą kwotę dofinansowania w jakiej formie???
Ola_F
Stażysta
Kontakt:

Ula1 pisze: 12 gru 2023, 14:47
Ponieważ mam zatrudnionych 2 asystentów na umowę zlecenie 1/2 etaru mam środki własne aby im wypłacić wynagrodzenie za XII i jak miałabym wydatkować tą kwotę dofinansowania w jakiej formie???

Z tego co ja rozumiem masz zapłacić z własnych pieniędzy wynagrodzenie grudniowe i potem zrefundować wynagrodzenie za listopad i grudzień, dzięki czemu na własnych będziesz miała oszczędność i oddasz do gminy, a skorzystasz z dofinansowania z Funduszu Pracy. Ja też mam zabezpieczone środki na wynagrodzenie, ale jak mogę zrefundować to czemu nie stworzyć oszczędności Gminie? Czy ktoś mnie poprze? :)
iwuś
Stażysta
Zajmuję się: ksiegowość
Kontakt:

Post autor: iwuś »

Ola_F pisze: 12 gru 2023, 14:59
Ula1 pisze: 12 gru 2023, 14:47

Z tego co ja rozumiem masz zapłacić z własnych pieniędzy wynagrodzenie grudniowe i potem zrefundować wynagrodzenie za listopad i grudzień, dzięki czemu na własnych będziesz miała oszczędność i oddasz do gminy, a skorzystasz z dofinansowania z Funduszu Pracy. Ja też mam zabezpieczone środki na wynagrodzenie, ale jak mogę zrefundować to czemu nie stworzyć oszczędności Gminie? Czy ktoś mnie poprze? :)
oczywiście , ze tak to nalezy rozumiec:)
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Post autor: monia77 »

Ja też zrefunduję wynagrodzenie z Funduszu Pracy nadwyżkę zwrócę do gminy ucieszą się, a jak wprowadzacie te środki zarządzeniem czy na sesji rady gminy
TomekM
Referent
Zajmuję się: Pfron
Kontakt:

Post autor: TomekM »

A jeśli po przyjęciu dofinansowania mam nadwyżkę na wypłatę wynagrodzenia Asystenta to moge mu wyplacic nagrode?
babajaga
Referent
Zajmuję się: niemal wszystko, jak to bywa w małych OPS
Kontakt:

Post autor: babajaga »

co jeśli asystent w grudniu będzie na L4? trzeba oddać część dofinansowania wcześniej oszacowanych kosztów za grudzień?
AniaZ
Praktykant
Zajmuję się: Gł. księgowa
Kontakt:

Post autor: AniaZ »

Witam, dostaliśmy dodatek do wynagrodzenia w kwocie 2000 zł . w zmianach do budżetu daną kwotę rozpisuje tak?
§ 4010 1667,92 zł
§ 4110 291,22 zł
§ 4120 40,86 zł
i to jest 80 % więc 20 % na poszczególnych paragrafach dokładamy my ??? Dobrze to rozpisałam?
Tak samo rozdzielamy dofinansowanie kosztów do zatrudnienia?
To każdego dofinansowania stosuje osobną a analitykę?
Rozumiem, że to wprowadza sie sesją?
jak dane finansowanie wpłynie na konto to księgujemy to jako koszt na minus, czyli tzw refundację???
Lilek
Praktykant
Zajmuję się: księgowość OPS
Kontakt:

Post autor: Lilek »

Czy środki otrzymane z Funduszu Pracy muszą być w budżecie? Jeśli tak to jak je przyjmujecie?
Ola_F
Stażysta
Kontakt:

Lilek pisze: 13 gru 2023, 10:07 Czy środki otrzymane z Funduszu Pracy muszą być w budżecie? Jeśli tak to jak je przyjmujecie?
Muszą być w budżecie, ja wprowadziłam na sesję. U nas nie można wynagrodzeń ruszać inaczej niż sesją.
ODPOWIEDZ