U nad dalej cisza, gdzie macie rozstrzygnięcie? Ja pamiętam że w zeszłym roku mieliśmy wcześniej sesję i nie wprowadziłam od planu i musiałam odrzucić dofinansowanie.Iza73 pisze:Jest rozstrzygnięcie, dziś dostaliśmy. Niestety już z po sesji.
Pytanie czy można zrealizować program bez wprowadzenia do budżetu planu dochodów. W sprawozdaniach plan będzie 0 a będzie wykonanie.
W planie wydatków zabezpieczyłam środki na całość programu.
Generalnie zasada jest taka że pracownicy powinni otrzymać ten dodatek, chociażby w formie nagrody (jeśli nie masz dodatku, a nawet dodatku specjalnego nie masz w regulaminie?). Natomiast refundacja wynagrodzenia jest bezapelacyjna, umniejszasz koszty gminy i refundujesz wynagrodzenie z dwóch miesięcy.AniaZ pisze: ↑12 gru 2023, 9:43Witam, jako GOPS złożyliśmy zapotrzebowanie w jednowyrazowym sprawozdaniu w CAS na realizacje programu Asystent Rodziny w 2023 r. Cały czas czekamy za informacja jaka kwota została nam przyznana. Pracuje w Gops 3 miesiące i jestem nowa a każde zadanie to wyzwanie. Proszę mi wytłumaczyć co to takiego dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia w wysokości 80 %....W naszym Gops-ie zatrudniamy 1 asystenta rodziny na umowę o pracę w wymiarze 1/1 etatu - owy asystent otrzymuje wynagrodzenie podstawowe plus dodatek za wysługę lat - nie dostaję żadnego dodatku z tyt. bycia asystentem - nie ma nawet żadnej wzmianki w regulaminie pracy na tym stanowisku aby był wypłacany jakiś dodatek. w związku z czym czy mogę dną kwotę przyjąć jako jednorazową Premię - dodatek? Dofinansowanie kosztów zatrudnienia wraz z pochodnymi bardziej by mi pasowało co do tego pragramu tylko dany pracownik upiera się iż iż. Dodatek należy mu się jako dodatkowa premia...
Nie mam w regulaminie nawet dodatku specjalnego. Jeśli wezmę to na pokrycie kosztów wynagrodzenia wraz z pochodnymi - to muszę to rozbijać na 2 miesiące czy tylko mogę to wrzucić w wynagrodzenie grudniowe bo te 2 tys to nie jest nawet 80% wynagrodzenia...?Ola_F pisze: ↑12 gru 2023, 9:52Generalnie zasada jest taka że pracownicy powinni otrzymać ten dodatek, chociażby w formie nagrody (jeśli nie masz dodatku, a nawet dodatku specjalnego nie masz w regulaminie?). Natomiast refundacja wynagrodzenia jest bezapelacyjna, umniejszasz koszty gminy i refundujesz wynagrodzenie z dwóch miesięcy.AniaZ pisze: ↑12 gru 2023, 9:43Witam, jako GOPS złożyliśmy zapotrzebowanie w jednowyrazowym sprawozdaniu w CAS na realizacje programu Asystent Rodziny w 2023 r. Cały czas czekamy za informacja jaka kwota została nam przyznana. Pracuje w Gops 3 miesiące i jestem nowa a każde zadanie to wyzwanie. Proszę mi wytłumaczyć co to takiego dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia w wysokości 80 %....W naszym Gops-ie zatrudniamy 1 asystenta rodziny na umowę o pracę w wymiarze 1/1 etatu - owy asystent otrzymuje wynagrodzenie podstawowe plus dodatek za wysługę lat - nie dostaję żadnego dodatku z tyt. bycia asystentem - nie ma nawet żadnej wzmianki w regulaminie pracy na tym stanowisku aby był wypłacany jakiś dodatek. w związku z czym czy mogę dną kwotę przyjąć jako jednorazową Premię - dodatek? Dofinansowanie kosztów zatrudnienia wraz z pochodnymi bardziej by mi pasowało co do tego pragramu tylko dany pracownik upiera się iż iż. Dodatek należy mu się jako dodatkowa premia...