program asystent rodziny

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Re: program asystent rodziny

Post autor: mgops7 »

czy są już gdzieś wyniki?
Ola_F
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Post autor: Ola_F »

Dzwoniłam do Wojewody, wszyscy czekamy na wyniki, mamy śledzić stronę gov.pl tam będą wyniki.
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Post autor: mgops7 »

Ola_F pisze: 07 gru 2023, 11:24 Dzwoniłam do Wojewody, wszyscy czekamy na wyniki, mamy śledzić stronę gov.pl tam będą wyniki.
dzięki, ślędzę i gov i swój UW i nic , to czekamy dalej :)
Iza73
Stażysta
Zajmuję się: KSIĘGOWOŚĆ
Kontakt:

Post autor: Iza73 »

Jest rozstrzygnięcie, dziś dostaliśmy. Niestety już z po sesji.
Pytanie czy można zrealizować program bez wprowadzenia do budżetu planu dochodów. W sprawozdaniach plan będzie 0 a będzie wykonanie.
W planie wydatków zabezpieczyłam środki na całość programu.
AniaZ
Praktykant
Zajmuję się: Gł. księgowa
Kontakt:

Post autor: AniaZ »

Witam, jako GOPS złożyliśmy zapotrzebowanie w jednowyrazowym sprawozdaniu w CAS na realizacje programu Asystent Rodziny w 2023 r. Cały czas czekamy za informacja jaka kwota została nam przyznana. Pracuje w Gops 3 miesiące i jestem nowa a każde zadanie to wyzwanie. Proszę mi wytłumaczyć co to takiego dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia w wysokości 80 %....W naszym Gops-ie zatrudniamy 1 asystenta rodziny na umowę o pracę w wymiarze 1/1 etatu - owy asystent otrzymuje wynagrodzenie podstawowe plus dodatek za wysługę lat - nie dostaję żadnego dodatku z tyt. bycia asystentem - nie ma nawet żadnej wzmianki w regulaminie pracy na tym stanowisku aby był wypłacany jakiś dodatek. w związku z czym czy mogę dną kwotę przyjąć jako jednorazową Premię - dodatek? Dofinansowanie kosztów zatrudnienia wraz z pochodnymi bardziej by mi pasowało co do tego pragramu tylko dany pracownik upiera się iż iż. Dodatek należy mu się jako dodatkowa premia...
Ola_F
Stażysta
Kontakt:

Iza73 pisze:Jest rozstrzygnięcie, dziś dostaliśmy. Niestety już z po sesji.
Pytanie czy można zrealizować program bez wprowadzenia do budżetu planu dochodów. W sprawozdaniach plan będzie 0 a będzie wykonanie.
W planie wydatków zabezpieczyłam środki na całość programu.
U nad dalej cisza, gdzie macie rozstrzygnięcie? Ja pamiętam że w zeszłym roku mieliśmy wcześniej sesję i nie wprowadziłam od planu i musiałam odrzucić dofinansowanie.
Ola_F
Stażysta
Kontakt:

AniaZ pisze: 12 gru 2023, 9:43 Witam, jako GOPS złożyliśmy zapotrzebowanie w jednowyrazowym sprawozdaniu w CAS na realizacje programu Asystent Rodziny w 2023 r. Cały czas czekamy za informacja jaka kwota została nam przyznana. Pracuje w Gops 3 miesiące i jestem nowa a każde zadanie to wyzwanie. Proszę mi wytłumaczyć co to takiego dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia w wysokości 80 %....W naszym Gops-ie zatrudniamy 1 asystenta rodziny na umowę o pracę w wymiarze 1/1 etatu - owy asystent otrzymuje wynagrodzenie podstawowe plus dodatek za wysługę lat - nie dostaję żadnego dodatku z tyt. bycia asystentem - nie ma nawet żadnej wzmianki w regulaminie pracy na tym stanowisku aby był wypłacany jakiś dodatek. w związku z czym czy mogę dną kwotę przyjąć jako jednorazową Premię - dodatek? Dofinansowanie kosztów zatrudnienia wraz z pochodnymi bardziej by mi pasowało co do tego pragramu tylko dany pracownik upiera się iż iż. Dodatek należy mu się jako dodatkowa premia...
Generalnie zasada jest taka że pracownicy powinni otrzymać ten dodatek, chociażby w formie nagrody (jeśli nie masz dodatku, a nawet dodatku specjalnego nie masz w regulaminie?). Natomiast refundacja wynagrodzenia jest bezapelacyjna, umniejszasz koszty gminy i refundujesz wynagrodzenie z dwóch miesięcy.
Iza73
Stażysta
Kontakt:

Iza73
Stażysta
Kontakt:

Czy nagroda na dzień Pracownika Socjalnego może być pod to podciągnięta?
I też zrobić refuncację?
AniaZ
Praktykant
Zajmuję się: Gł. księgowa
Kontakt:

Post autor: AniaZ »

Ola_F pisze: 12 gru 2023, 9:52
AniaZ pisze: 12 gru 2023, 9:43 Witam, jako GOPS złożyliśmy zapotrzebowanie w jednowyrazowym sprawozdaniu w CAS na realizacje programu Asystent Rodziny w 2023 r. Cały czas czekamy za informacja jaka kwota została nam przyznana. Pracuje w Gops 3 miesiące i jestem nowa a każde zadanie to wyzwanie. Proszę mi wytłumaczyć co to takiego dofinansowanie dodatku do wynagrodzenia w wysokości 80 %....W naszym Gops-ie zatrudniamy 1 asystenta rodziny na umowę o pracę w wymiarze 1/1 etatu - owy asystent otrzymuje wynagrodzenie podstawowe plus dodatek za wysługę lat - nie dostaję żadnego dodatku z tyt. bycia asystentem - nie ma nawet żadnej wzmianki w regulaminie pracy na tym stanowisku aby był wypłacany jakiś dodatek. w związku z czym czy mogę dną kwotę przyjąć jako jednorazową Premię - dodatek? Dofinansowanie kosztów zatrudnienia wraz z pochodnymi bardziej by mi pasowało co do tego pragramu tylko dany pracownik upiera się iż iż. Dodatek należy mu się jako dodatkowa premia...
Generalnie zasada jest taka że pracownicy powinni otrzymać ten dodatek, chociażby w formie nagrody (jeśli nie masz dodatku, a nawet dodatku specjalnego nie masz w regulaminie?). Natomiast refundacja wynagrodzenia jest bezapelacyjna, umniejszasz koszty gminy i refundujesz wynagrodzenie z dwóch miesięcy.
Nie mam w regulaminie nawet dodatku specjalnego. Jeśli wezmę to na pokrycie kosztów wynagrodzenia wraz z pochodnymi - to muszę to rozbijać na 2 miesiące czy tylko mogę to wrzucić w wynagrodzenie grudniowe bo te 2 tys to nie jest nawet 80% wynagrodzenia...?
ODPOWIEDZ