program FK Groszka - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 cze 2014, 7:22

Czy numerację w tym programie macie wg typu dokumentów np WB nr1,potem PK nr1 czy też może leci po kolei np WB Nr 1,PK nr 2,WB 3
basia12

Napisano: 10 cze 2014, 7:39

Ja mam numeracje ciągłą. Nr dokumentu np. PK lub nr faktury wpisuję w rubryce Nr zew.
Ola II

Napisano: 10 cze 2014, 9:43

Zależy jak sobie ustalisz. Możesz mieć ciągła lub oddzielnie dla każdego rodzaju dokumentów. Ustawiasz sobie w zakładce konfiguracja,ustawienia konfiguracyjne, ogólne, numeracja dokumentu.
Mary1

Napisano: 10 cze 2014, 10:59

ja mam numerację w obrębie dokumentu - wtedy łatwiej o weryfikację np. wyciagu bankowego żeby była numeracja w programie zgodna z numeracją WB
do77

Napisano: 04 sie 2014, 11:27

Numerację stosujemy w zależności jak układamy dokumenty w segregatorach. Jeżeli kolejno tak jak spływają to stosujemy numerację ciągłą, jeżeli osobno tzn. wyciągi osobny segregator, faktury osobny segregator itd to numeracja w zależności od typu. Numeracja w zależności od typu, jeżeli bardzo przestrzegamy kolejności jest prostsza w korekcie numerów. Pamiętajmy również że tą korektę /np opuściliśmy jakiś numer lub potrzebujemy go dołożyć/ wykonujemy od końca cofając się w numeracji. Numery dokumentów są tylko podpowiadane, możemy je poprawić na takie jakie my chcemy.
Uważam też, że ta numeracja /typ i numer dokumentu/ służy tylko do oznaczenia gdzie dany dokument się znajduje. Natomiast numeracja dla kontroli jest tworzona w momencie zatwierdzania dokumentów. Ale kontrole są różne i nieraz czepiają się do "naszej" numeracji.

Pozdrawiam Bogdan
Bogdan
Praktykant
Od: 28 kwie 2014, 16:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x