Program księgowy - pomóżcie!!!

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
Ola_F
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Program księgowy - pomóżcie!!!

Post autor: Ola_F »

Wiem że temat krąży po forum, ale często wpisy z lat 2017-2020.

Muszę zmienić program księgowy w OPS z działem świadczeń rodzinnych. Czy możecie polecić niedrogi a dobry program kompatybilny z Bestia?

Czy ktoś w OPS pracuje na Vulcan księgowość? bo słyszałam że u nas się nie sprawdzi?

proszę pomóżcie !!!
jasmin1979
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Re: Program księgowy - pomóżcie!!!

Post autor: jasmin1979 »

Ja pracuje na VULCANIE wersja w chmurze (wolałam tradycyjną ale to może kwestia przyzwyczajenia). Program ma swoje wady jak każdy ale robię w nim wszystkie sprawozdania oprócz RB ZN , żeby robił poprawnie RB N trzeba bardzo dokładnie wprowadzić kontrahentów. Bez problemu eksportuje sprawozdania w BESTII.
Ola_F
Stażysta
Kontakt:

jasmin1979 pisze: 27 sty 2023, 16:18 Ja pracuje na VULCANIE wersja w chmurze (wolałam tradycyjną ale to może kwestia przyzwyczajenia). Program ma swoje wady jak każdy ale robię w nim wszystkie sprawozdania oprócz RB ZN , żeby robił poprawnie RB N trzeba bardzo dokładnie wprowadzić kontrahentów. Bez problemu eksportuje sprawozdania w BESTII.

Czy Pani Ośrodek prowadzi również Świadczenia rodzinne? Idzie w Vulcanie podzielić na działy?
Rozumiem że kontrahentów wprowadza się raz? Będę wdzięczna za każdą informację.
jasmin1979
Stażysta
Kontakt:

VULCAN ma pełną klasyfikacje budżetowa, każdy paragraf można rozszerzyć do dowolną ilość pozycji.
Kontrahentów wprowadza się tylko raz, VULCAN przy kontrahentach wykorzystuje dane GUS więc wpisuje się tylko NIP i zaczytuje wszystkie główne dane
Ola_F
Stażysta
Kontakt:

Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

ale jeszcze pytanie:
przelewy zaczytujecie do banku z vulcana czy ręcznie?
I czy można mieć tam zdefiniowanych kilka naszych kont?

I jak to jest z planem? Sigme używacie żeby mieć porównanie wykorzystanie planu? Czy można w Vulcanie zaczytać plan?

Będę wdzięczna za pomoc, rozważam na poważnie zmianę ale boję się że nie spełni oczekiwań, niestety brak opcji testowej wersji.
jasmin1979
Stażysta
Kontakt:

Plan wprowadzam sama ręcznie. Program daje możliwość na bieżąco sprawdzania stanu planu, wszelkich przekroczeń i itp. Jest możliwość eksportu przelewów do systemu bankowego, tyle że ja płatności za faktury najpierw reguluje a potem wprowadzam na VULCANA (nie ma szans zrobić inaczej z powodu braku czasu). Co do przelewów na zasiłki to listy zaczytywane są do systemu bankowego z programów działu świadczeń rodzinnych (dziewczyny pracują na programach z INOF-R)
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Post autor: monia77 »

Ja też pracuję na Vulcanie, ręcznie wpisuję plan, dokumenty bieżące, zakładam różne dzienniki zgodnie z potrzebą, cały cza się go uczę, wiem że można usprawnić sobie pracę, że powinno się wpisywać oddzielnie faktury, oddzielnie WB, Noty obce itd. Ale dopóki nie zmieni się ich statusu na gotowy to nie widać ich w zestawieniach, co często potrzebuję na już.
jasmin1979
Stażysta
Kontakt:

Oooooo mam podobnie jak Monia77. Nie mam czasu na rozkminienie całego programu. Lepiej mi się pracuje bez dokumentów źródłowych bo tak jest określone w VULCANIE i księguję bezpośrednio w dziennik (wszystko wtedy widzę na zestawieniach i sprawozdaniach). Można mieć dowolną ilość dzienników, do każdego dostosować konta, klasyfikacje lub jej brak. Wszystko fajnie można zrobić ale trzeba mieć czas, ja go niestety jak większość nas tu na FORUM nie mam, więc radzę sobie jak umiem.
Bea7
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Bea7 »

Ola_F pisze: 27 sty 2023, 13:35 Wiem że temat krąży po forum, ale często wpisy z lat 2017-2020.

Muszę zmienić program księgowy w OPS z działem świadczeń rodzinnych. Czy możecie polecić niedrogi a dobry program kompatybilny z Bestia?

Czy ktoś w OPS pracuje na Vulcan księgowość? bo słyszałam że u nas się nie sprawdzi?

proszę pomóżcie !!!
Polecam FK z firmy Inesa z Jawora
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Post autor: monia77 »

jasmin1979 pisze: 06 lut 2023, 15:56 Oooooo mam podobnie jak Monia77. Nie mam czasu na rozkminienie całego programu. Lepiej mi się pracuje bez dokumentów źródłowych bo tak jest określone w VULCANIE i księguję bezpośrednio w dziennik (wszystko wtedy widzę na zestawieniach i sprawozdaniach). Można mieć dowolną ilość dzienników, do każdego dostosować konta, klasyfikacje lub jej brak. Wszystko fajnie można zrobić ale trzeba mieć czas, ja go niestety jak większość nas tu na FORUM nie mam, więc radzę sobie jak umiem.
Witaj w klubie, może dałabyś namiary na siebie, może czasem wymieniłybyśmy się problemami z Vulcanem
ODPOWIEDZ