Program posiłek w domu i w szkole

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
kasiorra
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Program posiłek w domu i w szkole

Post autor: kasiorra »

Dzięki za odpowiedź :)

A jak wyjść z tego w sytuacji takiej jak teraz, kiedy jest już za późno na aneksowanie ... ?
:(
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: Paulinka z GOPSu »

Kasiorra: przeczytaj dokładnie Waszą umowę z Wojewodą. U nas (śląskie) nie było w niej nic o modułach. Aneksowaliśmy ją dwukrotnie, też wydaliśmy pieniądze inaczej niż było w zapotrzebowaniu, które wysyłaliśmy w styczniu 2020. W zapotrzebowaniach masz tylko planowane, szacowane kwoty. Wiążą Cię umowa i program. Może wystarczy przeksięgować po pozycjach klasyfikacji i będzie dobrze?
kasiorra
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kasiorra »

Paulinko dzięki za radę, my też jesteśmy z województwa śląskiego i tak jak mówisz w umowie nie ma nic o obowiązku planowania i wydatkowania oddzielnie tych środków według modułów, właśnie wysłaliśmy sprawozdanie i zobaczymy czy ktoś czepialski zadzwoni :)

pozdrawiam !
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: Paulinka z GOPSu »

No to spoko, może nas za to nie uduszą:)
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Post autor: mgops7 »

ja też mam różnicę w modułach w stosunku do planu,nie mam też proporcji w poszczególnych modułach, pilnowałam tylko ogólnych kwot wg umowy i aneksów, i tak wyślę sprawozdanie; w ubiegłym roku miałam podobnie i dzwoniłam nawet do śuw, to powiedzieli, że ma się zgadzać ogólnie i przyjęli nam to; (woj. śląskie)
ODPOWIEDZ